Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

PostHeaderIcon ΚΕΪΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΑΛΑΔΩΤΟ

Είναι το τέλειο γλυκό για την περίοδο της νηστείας και ιδιαίτερα για τη Μεγάλη Εβδομάδα που ορισμένοι από εμάς νηστεύουν και από λάδι.

Υλικά
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, με το ξύσμα του
2 φακελλάκια ενδοκάρυδο, 150 γρ. το καθένα
1 μπέικιν
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μαρμελάδα
Αμύγδαλα ολόκληρα ή φιλέ

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το νερό και το χυμό, μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί. Κατόπιν ρίχνουμε το ενδοκάρυδο, το μπέικιν και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα πηχτό μείγμα (να μην είναι νερουλό). Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 26 εκ. με σούστα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα, σε όσο πάχος θέλουμε και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μερικά ολόκληρα αμύγδαλα για διακόσμηση ή και καθόλου.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!