Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

PostHeaderIcon ΧΑΛΒΑΣ με ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Υλικά
1 φακελλάκι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι λάδι
2 κουταλιές σούπας βιτάμ
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Μία χούφτα καρύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα 4 ποτήρια νερό και τα 2 ποτήρια ζάχαρη για 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι για λίγο μέχρι να γίνει χλιαρό. Σε δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς για να καβουρδιτεί το σιμιγδάλι. Όταν αποκτήσει καφέ σκούρο χρώμα προσθέτουμε τα καρύδια και ρίχνουμε με μια κουτάλα σιγά - σιγά το σιρόπι. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις τελειώσει το σιρόπι, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μισό ποτήρι ζάαρη, ανακατεύουμε πολύ καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και με το καπάκι και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Αν θέλουμε πριν κρυώσει ο χαλβάς τον τοποθετούμε σε φόρμα για σχέδιο.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!