Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

PostHeaderIcon ΧΑΛΒΑΣ με ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Υλικά
1 φακελλάκι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι λάδι
2 κουταλιές σούπας βιτάμ
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Μία χούφτα καρύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα 4 ποτήρια νερό και τα 2 ποτήρια ζάχαρη για 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι για λίγο μέχρι να γίνει χλιαρό. Σε δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς για να καβουρδιτεί το σιμιγδάλι. Όταν αποκτήσει καφέ σκούρο χρώμα προσθέτουμε τα καρύδια και ρίχνουμε με μια κουτάλα σιγά - σιγά το σιρόπι. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις τελειώσει το σιρόπι, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μισό ποτήρι ζάαρη, ανακατεύουμε πολύ καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και με το καπάκι και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Αν θέλουμε πριν κρυώσει ο χαλβάς τον τοποθετούμε σε φόρμα για σχέδιο.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!