Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

PostHeaderIcon ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Υλικά
2 ποτήρια λάδι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα
1 κουτάλι γλυκού κανέλλα
1 κουτάλι γλυκού μπέικιν
1 κουτάλι γλυκού σόδα που θα τη διαλύσουμε στο χυμό πορτοκαλιού
Αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει μία ζύμη μαλακή.

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη, ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Πλάθουμε μικρά σε μέγεθος κουλουράκια, γιατί φουσκώνουν αρκετά. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Δεν τα ψήνουμε περισσότερο γιατί μόλις κρυώσουν σκληραίνουν αρκετά.

3 σχόλια:

Penelope είπε...

Από τα πιο αγαπημένα μου κουλουράκια. Τα συνηθίζω περισσότερο και απο τα κλασσικά Πασχαλινά.

ti methes είπε...

Καλημέρα! Τι λάδι βάζουμε στα κουλουράκια; Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο; Ευχαριστώ.

lopi είπε...

Καλησπέρα,
βάζουμε σπορέλαιο για να είναι πιο ελαφρά.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!