Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2008

PostHeaderIcon ΚΟΥΛΟΥΡΟΠΑΞΙΜΑΔΙΑ


Μια Κρητική συνταγή που μπορούμε να την απολαύσουμε όπως εμάς μας αρέσει.
Η ζύμη αυτή γίνετε πλεξουδάκια και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε πρέσα.

Υλικά
1 ποτήρι νερού λάδι μισό καλαμποκέλαιο μισό ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 ποτήρια ζάχαρι
1 ½ κουταλιά γλυκού σόδα φαγητού
2 ½ κουταλιά γλυκού μπέικιν
1 κουταλιά γλυκού γαρύφαλο σε σκόνη
1 κουταλιά γλυκού κανέλα
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη μαλακή.

Εκτέλεση
Ενώνω όλα τα υλικά μαζί και κάνω μια ζύμη μαλακή. Τη χωρίζω σε 3 μπαστουνάκια και τα τοποθετώ στο φούρνο. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 10 μόνο λεπτά της ώρας. Τα βγάζω από το φούρνο και με ένα μαχαίρι κόβω όσο πιο λεπτές φετούλες μπορώ ή μου αρέσει. Τις τοποθετώ στη σειρά και τις ξαναβάζω στο φούρνο αυτή τη φορά στους 120 βαθμούς για να ξεραθούν αρκετά .Και τα παξιμαδάκια σας είναι έτοιμα. Αν θελήσετε να τα φτιάξετε σε κουλουράκια τότε θα τα ψήσετε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!