Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

PostHeaderIcon ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

Υλικά
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι λάδι σπορέλαιο
1 κομματάκι μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κιλό αλεύρι
¼ κουταλιά γλυκού ζάχαρη
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Με όλα τα προηγούμενα υλικά φτιάχνω μια μαλακή ζύμη που τη χωρίζω σε 8 κομμάτια.
Ανοίγω το καθένα κομμάτι σε φύλλο στρογγυλό όσο πιο ψιλό μπορώ. Επειδή η ζύμη είναι μαλακή, καλό είναι να ανοίξουμε το φύλλο μας με ροδάκι.
Χωρίζουμε το φύλλο ακτινωτά δημιουργώντας τρίγωνα με κορυφή το κέντρο του κύκλου. Στην πάνω μεριά βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε και ρολάρουμε προς το κέντρο για να φτιάξουμε μικρά κρουασάν.
Κατόπιν τα περνάμε από πάνω με αυγό και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!