Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

PostHeaderIcon ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

Καλά καταλάβατε, θα σας πω για μια παραδοσιακή συνταγή που έχει φανατικούς θαυμαστές αλλά και κάποιους που δεν θέλουν να τη δοκιμάσουν.

Υλικά
5 μελιτζάνες σε σχήμα στρογγυλό
700 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουτί έτοιμη μπεσαμέλ
1 ½ μπουκάλι γάλα για να φτιάξουμε την μπεσαμέλ
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες καλά και τις κόβουμε στη μέση.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για δέκα λεπτά της ώρας.
Τις τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να χρυσαφίσουν και να μαλακώσουν.
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και πατάμε ελαφρά το εσωτερικό τους με το πιρούνι χωρίς να τις λιώσουμε.
Ετοιμάζουμε τώρα τον κιμά. Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι αφού το κόψουμε σε φέτες ή κυβάκια. Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε αρκετά μέχρι να τσιγαριστεί και αυτός καλά.
Τέλος ρίχνουμε τα ντοματάκια με λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για λίγο. Αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε τον κιμά κουταλιά- κουταλιά πάνω από τις μελιτζάνες και πατάμε το μίγμα ελαφρά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ και βάζουμε 2 έως 3 κουταλιές πάνω σε κάθε μελιτζάνα με κιμά.
Κατόπιν ψήνουμε στο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά της ώρας ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!