Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

PostHeaderIcon ΛΑΖΑΝΙΑ στο ΦΟΥΡΝΟ


Ένα φαγητό που αρέσει πολύ στην οικογένειά μου είναι τα λαζάνια.
Τα μαγειρεύω συνήθως με κιμά αλλά τις μέρες της νηστείας συνηθίζω να τα φτιάχνω και με λαχανικά και γίνονται καταπληκτικά.

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο λαζάνια
1 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια
½ κούπα μαιντανό
3 κουτάκια ντοματάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ζάχαρη
1 κουτί μπεσαμέλ γιώτης
1 ½ μπουκάλι γάλα φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά χτυπώ τη μπεσαμέλ με το γάλα και φτιάχνω μια ρευστή και όχι πολύ σφιχτή κρέμα. Κατόπιν ετοιμάζω τον κιμά. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το μαϊντανό και τα τσιγαρίζω στο τηγάνι με λίγο λάδι. Ρίχνω κατόπιν και τσιγαρίζω και τον κιμά. Μόλις αυτά είναι έτοιμα ρίχνω και τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και λίγο νεράκι για να βράσει ο κιμάς.
Το αφήνω και αυτό στην άκρη και ρίχνω σε ένα άλλο τηγάνι λίγο λάδι, τα ντοματάκια,
λίγο αλάτι πιπέρι ζάχαρη και τα αφήνω να φράσουν για λίγο.
Αφού λοιπόν έχω έτοιμες τις 3 σάλτσες μου αρχίζω να στρώνω τα λαζάνια.
Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί ρίχνω μια κουτάλα της σούπας μπεσαμέλ και την απλώνω παντού. Ρίχνω και 2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτα. Κατόπιν στρώνω τα λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνω αρκετές κουταλιές κιμά για να σκεπάσω τα λαζάνια αλλά όχι αρκετή ποσότητα. Ρίχνω και καναδυό κουταλιές μπεσαμέλ. Συνεχίζω με στρώση λαζάνια - Στρώση με σάλτσα ντομάτα - Λαζάνια,κιμάς, μπεσαμέλ, λαζάνια και τελικά σκεπάζω με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Ψήνω στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Για τα νηστίσιμα λαζάνια βάζω στρώσεις με τηγανιτές μελιτζάνες, τριμμένα κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτα. Και αντί για μπεσαμέλ βάζω πατάτα πουρέ.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!