Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

PostHeaderIcon Σάμαλι


Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
3 1/2 φλυτζάνια κούπας σιμιγδάλι ψιλό και χοντρό
1 1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
3 1/2 κουταλιές μπέικιν 
1/2 κουταλάκι σόδα 
1 ξύσμα λεμονιού και το χυμό από μισό λεμόνι
Μισό κουταλάκι μαστίχα τριμμένη
Βούτυρο 

Σιρόπι
3 1/2 φλυτζάνια κούπας ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
Μισή κούπα γλυκόζη.

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με το μπέικιν, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το ξύσμα λεμονιού. 

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό λεμονιού να αφρίσει, τη ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε με το χέρι για να φουσκώσει και να γίνει αφράτο το γιαούρτι.

Ρίχνουμε σιγά -  σιγά και τα υλικά από το άλλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ενωθούν καλά. 

Τοποθετούμε το μείγμα σε παραλληλόγραμμο, λαδωμένο ταψί, βρέχουμε μία σπάτουλα και το στρώνουμε.

Χαράζουμε το γλυκό σε μικρά κομμάτια και βάζουμε από ένα αμύγδαλο στο καθένα, στο κέντρο.

Το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο για να φουσκώσει το σιμιγδάλι και κατόπιν το ψήνουμε στους 175 βαθμούς, για μισή ώρα ή ωσότου όλη η επιφάνεια να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα. 

Αφού ψηθεί το βγάζουμε και αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με το βούτυρο.

Αφήνουμε 1-2  λεπτά να ρουφήξει το βούτυρο και κατόπιν όπως είναι ζεστό το σιρόπι και το γλυκό, το σιροπιάζουμε σιγά - σιγά με μία κουτάλα, ρίχνοντας το σιρόπι πάνω σε όλη την επιφάνεια.

Σιρόπι
Ρίχνουμε σε μία γαλατιέρα το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε μαζί με μία φέτα λεμόνι.

Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, κατόπιν σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη γλυκόζη.

Ανακατεύουμε πολύ καλά το σιρόπι μέχρι να διαλυθεί η γλυκόζη και το αφήνουμε να βράσει άλλα 2 λεπτά.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!