Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

PostHeaderIcon Τάρτα με Ζαμπόν Κασέρι και Μπρόκολο



Υλικά

Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
Μία πρέζα αλάτι
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
4-5 κουταλιές της σούπας νερό παγωμένο

Για τη γέμιση
1 φλυτζάνι κασέρι τριμμένο
1 φλυτζάνι ζαμπόν σε κύβους
2 μπουκέτα μπρόκολο, κομμένα σε μικρές φουντίτσες, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια τους, ελαφρώς βρασμένα
Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο
3 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ  το αλεύρι, το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια, το αλάτι και τη ζάχαρη
.
Τρίβουμε με τα χέρια μας το βούτυρο με το αλεύρι για να γίνει όλο το μείγμα σαν ψίχουλα. Κατόπιν προσθέτουμε μία μία τις κουταλιές με το νερό και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να γίνει το μείγμα ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ίσο με την ταρτιέρα μας, την απλώνουμε πάνω σε αυτή.

Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Στρώνουμε στην τάρτα το ζαμπόν, το κασέρι το μπρόκολο σε σειρές. 


Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει όλη η επιφάνεια.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!