Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

PostHeaderIcon Γλυκό Σταφιδόψωμο

Υλικά
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 ποτήρι νερό
1 1 /2 ποτήρι του νερού σταφίδες μαύρες πλυμένες
900 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι σε μία λεκάνη, ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα διαλυμένη σε αυτό, το νερό και τα ανακατεύουμε με το χέρι να ενωθούν. 

Ρίχνουμε τις σταφίδες και το μπέικιν στο υπόλοιπο αλεύρι, τα προσθέτουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και αυτά.

Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί, απλώνουμε μέσα ομοιόμορφα το μείγμα  και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Το σταφιδόψωμο παρασκεύασε η Θεία Ελισάβετ.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!