Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κουτί ντοματάκι τριμμένο
1 ποτήρι του νερού ρύζι
Αλάτι-πιπέρι 

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά το κέλυφος των μυδιών τρίβοντάς το με χοντρό σύρμα. Τα πλένουμε καλά κάτω από τη βρύση, αφαιρούμε τραβώντας την τρίχα από το κέλυφος και τα βάζουμε σε μπωλ γεμάτο με νερό.
Αφού τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία τρίβουμε και ρίχνουμε σε πλατιά κατσαρόλα το κρεμμύδι με ένα φλυτζάνι του τσαγιού λάδι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις τσιγαριστεί το κρεμμύδι προσθέτουμε το ντοματάκι και βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα τα μύδια από το νερό τους, χωρίς όμως να το πετάξουμε, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε κανά δυό φορές τα μύδια με το κρεμμύδι και τη ντομάτα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να αχνιστούν και να ανοίξουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι -πιπέρι και 3 ποτήρια από το νερό των μυδιών που έχουμε κρατήσει στο μπωλ. Περιμένουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να βράσει το ρύζι, περίπου για 15 λεπτά.   
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!