Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon ΒΟΥΒΑΛΙ με ΛΑΧΑΝΙΚΑ στη ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά (Για 8 μερίδες)
2 κιλά βουβαλίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 μικρό λάχανο κομμένο σε λωρίδες
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 κολοκύθια κομμένα σε φέτες
4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
3 πατάτες κομμένες στα 4
1 μικρό πακέτο φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
2/3 ποτηριού νερού ελαιόλαδο
2 κλωνάρια σέλινο κομμένο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μέλι
4 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce της Heinz
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας, το βάζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να στεγνώσει από τα υγρά,  κατόπιν σε μία πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη sauce. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε μέσα τα κομμάτια και μόλις αρχίσει το λάδι να ζεσταίνει και να τσιγαρίζονται τα γυρνάμε από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε νερό και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίσουμε το κρέας και να προσθέτουμε νεράκι αν τυχόν μας τελειώσει. Τοποθετούμε τα μαλακά πλέον κομμάτια στον πάτο της γάστρα μας και από πάνω σε σειρές όλα τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε αρκετό αλάτι - πιπέρι, το υπόλοιπο λάδι και 2 ποτήρια από το ζωμό που έχει βράσει το κρέας, αφού μέσα σε αυτό έχουμε διαλύσει πρώτα τη μουστάρδα. Αν δε μας έχει μείνει αρκετός ζωμός συμπληρώνουμε με νερό. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και τη βάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 2 ώρες. Μισή ώρα πριν το τέλος ανοίγουμε το καπάκι για να εξατμιστεί το νερό και αφήνουμε τα υλικά να μελώσουν. 

* Το βουβαλίσιο κρέας είναι φημισμένο προιόν της περιοχής Κερκίνης Σερρών και σας συνιστώ να το δοκιμάσετε σε περίπτωση που κάνετε κάποια εκδρομή στην Κερκίνη όπου θα δείτε και τα κοπάδια με τα νεροβούβαλα που εκτρέφονται στην περιοχή.

** Μουστάρδα χρησιμοποίησα την παραδοσιακή της Θεσσαλονίκης με ελαιόλαδο και μέλι της "ΕΡΓΟΝ" την οποία βρήκα στο mastiha-shop. 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!