Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

PostHeaderIcon ΠΑΣΤΕΛΙ


Υλικά
½ κιλό μέλι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ κιλό φιστίκι ανάλατο, καβουρδισμένο και καθαρισμένο
½ κιλό σουσάμι ψημένο

Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνω το μέλι και τη ζάχαρη. Μόλις λιώσουν και ενωθούν, αρχίζοντας να βγάζουν φουσκάλες, ρίχνω το φιστίκι, το σουσάμι και ανακατεύω μέχρι να αρχίσουν όλα τα υλικά μου να μελώνουν και να δένουν. Παίρνω κομματάκια πολύ μικρά και τα ρίχνω σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Αν η μάζα αυτή μείνει ενωμένη σημαίνει ότι το παστέλι μου έγινε. Απλώνω το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ισιώνω για να πάρει το πάχος που θέλω. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ξηρό καρπό θέλουμε. Για τα παιδιά καλύτερα είναι το σκέτο. Οι αναλογίες των ξηρών καρπών που θα χρησιμοποιήσουμε είναι περίπου αυτές που αναφέρω στα υλικά.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!