Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

PostHeaderIcon ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ


Μια συνταγή που την έφτιαχνε στο φούρνο του για 40 χρόνια ο πατέρας μου. Είναι πολύ νόστιμα και μοσχομυρίζουν βανίλια και πορτοκάλι.

Υλικά1 κιλό ζάχαρη
660 γρ. μαγειρικό λίπος
330 γρ. φρέσκο βούτυρο
15 γρ. σόδα
1 βανίλια
30 γρ. αμμωνία
10 αυγά
330 γρ. γάλα
2 πορτοκάλια χυμό και ξίσμα
Αλεύρι μαλακό

ΕκτέλεσηΕνώνω όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνω μια ζύμη αρκετά μαλακή. Πλάθω σε ότι σχέδια θέλω και αλείφω με ένα αυγό την επιφάνειά τους, χτυπημένο με λίγο νερό. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά. Όχι περισσότερο γιατί μετά στεγνώνουν και γίνονται σκληρά ..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο αλεύρι;

lopi είπε...

Λυπάμαι, αλλά επειδή έχω αρκετό καιρό να κάνω τα συγκεκριμένα κουλούρια δε θυμάμαι ακριβώς την ποσότητα του αλευριού που χρησιμοποίησα.
Πάντοτε όμως το αλεύρι το ρίχνω σταδιακά μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!