Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

PostHeaderIcon ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ


Μια συνταγή που την έφτιαχνε στο φούρνο του για 40 χρόνια ο πατέρας μου. Είναι πολύ νόστιμα και μοσχομυρίζουν βανίλια και πορτοκάλι.

Υλικά1 κιλό ζάχαρη
660 γρ. μαγειρικό λίπος
330 γρ. φρέσκο βούτυρο
15 γρ. σόδα
1 βανίλια
30 γρ. αμμωνία
10 αυγά
330 γρ. γάλα
2 πορτοκάλια χυμό και ξίσμα
Αλεύρι μαλακό

ΕκτέλεσηΕνώνω όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνω μια ζύμη αρκετά μαλακή. Πλάθω σε ότι σχέδια θέλω και αλείφω με ένα αυγό την επιφάνειά τους, χτυπημένο με λίγο νερό. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά. Όχι περισσότερο γιατί μετά στεγνώνουν και γίνονται σκληρά ..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!