Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

PostHeaderIcon ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Υλικά
3 μανταρίνια, το χυμό και τη φλούδα
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας κακάο
3 κοφτές κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι κονιάκ
Σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση
Λιώνω στο μπλέντερ τις φλούδες από τα 3 μανταρίνια. Μαζί με το χυμό από αυτά, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το κακάο και τη φρυγανιά τα βάζω σε μικρή κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύω μέχρι να αρχίσουν να ενώνονται και να γίνονται μία μάζα. Παίρνω κομμάτια με το κουτάλι, αφού έχει κρυώσει ελαφρά το μείγμα μου και γεμίζω θήκες για παγάκια ή θήκες για σοκολατάκια, αν έχω. Τα βάζω στην κατάψυξη να παγώσουν καλά, λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βγάζοντας τα σοκολατάκια από την παγοθήκη τα βουτάω στο κονιάκ και με μια οδοντογλυφίδα τα τρυπάω και τα καλύπτω με λιωμένη σοκολάτα. Τα αφήνω να στεγνώσουν πάνω σε σχάρα ή σε λαδόκολλα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!