Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΛΑΧΜΑΤΖΟΥ


Μία ακόμα συνταγή από τη φίλη μας τη Δήμητρα Γκ. από την Κύπρο. Πολύ "καυτή"
Υλικά
Ζύμη
Αλεύρι 200 γρ.
Νερό
Αλάτι
Λίγο λάδι (2-3 κουταλιές)
1 αυγό
1 κουταλιά ξύδι
Γέμιση
700 γρ. ανάμεικτο κιμά (χοιρινό – μοσχαρίσιο)
1 φλυτζάνι μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Τσίλι
1 κουτάκι ντοματάκια
Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση
Ζύμη
Ενώνω τα υλικά της ζύμης και φτιάχνω μια ζύμη την οποία αφήνω να ξεκουραστεί για λίγο σε δροσερό μέρος. Κατόπιν κάνω μπαλίτσες και ανοίγω στρογγυλές πιτούλες, σε ότι μέγεθος μου αρέσει. Τις στρώνω σε ταψί, φτιάχνω τη γέμιση και τη μοιράζω πάνω στις πίτες. Κατόπιν τις βάζω στο φούρνο να ψηθούν στους 170 βαθμούς για 15΄περίπου. Οι πίτες πρέπει να έχουν μέτριο πάχος.
Γέμιση
Ρίχνω λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτω τον μαϊντανό, το δυόσμο, την πιπεριά, ρίχνω τον κιμά και αφήνω να τσιγαριστεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτω την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίζουν να τελειώνουν τα υγρά της ντομάτας κατεβάζω από τη φωτιά γιατί δε θέλω ο κιμάς να είναι τελείως στεγνός, όχι όμως και να έχει νερό, απλώς να είναι ζουμερός.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!