Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΡΑΒΙΟΛΕΣ

Από την Κύπρο και τη φίλη μας τη Δήμητρα η συνταγή με τις ραβιόλες.
Υλικά
Ζύμη
200 γρ. αλεύρι
1 αυγό
Λίγο λάδι
Νερό
Λίγο αλάτι
Γέμιση
Χαλούμι στεγνό τριμμένο ή όποιο τυρί έχουμε που να είναι σκληρό και να μη λειώνει
2 αυγά

Εκτέλεση
Ενώνω σε μικρές ποσότητες τα υλικά και κάνω μία ζύμη μαλακή. Την αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και ανοίγω σε μεγάλο φύλλο. Κόβω με κουπ – πατ ή με μικρό ποτήρι κυκλικά ή τετράγωνα κομματάκια, βάζω από μια κουταλιά γέμιση και κατόπιν σκεπάζω με το υπόλοιπο από το φύλλο ή από τα κομματάκια που έχω κόψει. Στη συνέχεια προσθέτω σε μια κατσαρόλα νερό λίγο αλάτι, αν θέλω προσθέτω 1 κύβο κοτόπουλου για περισσότερη νοστιμιά και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνω μία μία τις ραβιόλες. Τα ζυμαρικά αυτά δε θέλουν πάνω από 2΄βράσιμο γιατί είναι φρέσκα.
Η γέμιση πρέπει να είναι σφιχτή και όχι νερουλή. Ανάλογα με την ποσότητα του τυριού βάζουμε και τα αυγά τα οποία τα ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!