Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

PostHeaderIcon Γλυκό Κέικ με Χουρμάδες



Υλικά
1 βιτάμ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
4 αυγά
2,5 ποτήρια του νερού αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
1 γιαούρτι 
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 βανίλια
1 ποτήρι του νερού χουρμάδες κομμένους σε κομμάτια ανακατεμένους με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 ποτήρι του νερού καρύδια αλεσμένα και ανακατεμένα με 2 κουταλιες της σούπας αλεύρι

Σιρόπι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1,5 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γιαύρτι αφού πρώτα έχουμε δυαλύσει σε αυτό τη σόδα. Προσθέτουμε τα αυγά τη βανίλια, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος τους χουρμάδες και τα καρύδια, ανακατεύοντας καλά για να γίνει το μείγμα ρευστό.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και το ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά και φτιάχνουμε το σιρόπι.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. 
Όπως είναι καυτό το σιρόπι το χύνουμε πάνω από το κρύο γλυκό, το αφήνουμε να ρουφήξει πολύ καλά το σιρόπι και κατόπιν το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και είναι έτοιμο.

Ευχαριστώ τη φίλη μου Μαριλένα για τη συνταγή και σας εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!