Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

PostHeaderIcon Κέικ με Σοκολάτα και Ινδοκάρυδο για Μικρούς και Μεγάλους

Υλικά
1 πακέτο βούτυρο
4 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 χούφτα ινδοκάρυδο τριμμένο
1 σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ 

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το χυμό πορτοκάλι και με τη σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταία τη σοκολάτα, την οποία απλά ανακατεύουμε με το μείγμα. 

Το συγκεκριμένο μείγμα βγάζει 6 μικρά κέικ και 1 μεγάλο. 

Τοποθετούμε 6 χαρτάκια στις υποδοχές της φόρμας και βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά της σούπας στο καθένα (προσέχουμε να περιέχει και κομμάτι σοκολάτας).

Το υπόλοιπο μείγμα το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά τα μικρά κέικ και για 50 λεπτά το μεγάλο.

Προσέχουμε να ξεφορμάρουμε το κέικ αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο για να μη στεγνώσει η σοκολάτα και κολλήσει στα τοιχώματα της φόρμας σε σημεία που προεξέχει.


Δείτε όλες τις συνταγές για Κέικ
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!