Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

PostHeaderIcon Σαρλότ δίχρωμη


Υλικά
1 κουτί σαντιγί
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
6 αυγά
1 βανίλια
4 φύλλα ζελατίνα
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. σαβαγιάρ
1 μικρό γάλα εβαπορέ

Για το Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
Προαιρετικά, 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα αδιάλυτο. 

Βάζουμε τις ζελατίνες να φουσκώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5΄ και στη συνέχεια τις διαλύουμε σε ένα άλλο μπολ στο οποίο έχουμε ρίξει 2 φλιτζανάκια του καφέ με ζεστό νερό. 

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών, τα μεν ασπράδια τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη, τους δε κρόκους τους ρίχνουμε έναν- έναν στη σαντιγί χτυπώντας καλά. 

Προσθέτουμε στο μείγμα  τη λιωμένη στο νερό ζελατίνη και τέλος τα ασπράδια που έχουμε κάνει μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι για να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Παίρνουμε τα σαβαγιάρ και τα βουτάμε ένα-ένα στο σιρόπι που έχουμε φτιάξει με τα 2 ποτήρια νερό και τη ζάχαρη, βράζοντάς τα για 5 λεπτά. Στρώνουμε τα σαβαγιάρ σε μακρόστενη φόρμα ή στρόγγυλο ταψί μικρού μεγέθους ή ακόμα και σε ατομικά φορμάκια. 

Προσθέτουμε από πάνω τους τη μισή κρέμα και κατόπιν τα βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη έτσι ώστε να αρχίσει να σταθεροποιείται το μείγμα.

Στη διάρκεια αυτή λιώνουμε τη σοκολάτα με λίγο γάλα σε ένα κατσαρολάκι, την αφήνουμε να γίνει χλιαρή και την ενώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας. 

Βγάζουμε από την κατάψυξη το γλυκό και προσθέτουμε την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα από πάνω. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο σαν τούρτα ή στην κατάψυξη να παγώσει σαν τούρτα παγωτό.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!