Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΓΙΔΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ

Υλικά (για 4 με 6 άτομα)
2 κιλά γίδα
2 μεγάλα λεμόνια
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
2 κιλά πατάτες

Εκτέλεση
Βράζουμε τη γίδα σε άφθονο νερό. Μόλις αρχίσει να αφρίζει αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμα μία φορά. Κατόπιν την αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει, σε χαμηλή φωτιά ή στη χύτρα. Καθαρίζουμε το κρέας από τα κόκκαλα και το βάζουμε σε γάστρα. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετούμε και αυτές στη γάστρα, ανάμεσα στο κρέας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό από τα 2 λεμόνια, το λάδι, 2 ποτήρια από το νερό που βράσαμε τη γίδα, προσέχοντας να μη πέσουν ψιλά κόκκαλα που έμειναν από το βράσιμο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να γίνουν και οι πατάτες.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!