Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

PostHeaderIcon ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ


Υλικά
Ζύμης
Αλεύρι 700 γρ.
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Λίγο αλάτι - λίγο ζάχαρη
Νερό όσο απαιτηθεί για να γίνει μία ελαστική ζύμη

Γέμισης
1 ματσάκι λάπατα
1 ματσάκι τσουκνίδες
1/2 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι σέσκουλα
Αλάτι - Πιπέρι
1 κρεμμύδι

Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά, φτιάχνουμε μία ελαστική ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6 μπάλες και την αφήνουμε να "ξεκουραστεί". 
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ένα ποτήρι κρασιού λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομένο και όλα τα χόρτα, καλά πλυμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Τα μαραίνουμε στο τηγάνι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανοίγουμε δύο πολύ λεπτά φύλλα, τα λαδώνουμε, τα στρώνουμε στον πάτο σε ένα μεγάλο ταψί, καλά λαδωμένο και απλώνουμε αραιά σε λεπτό στρώμα τη γέμιση. Σκεπάζουμε τη γέμιση με ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες 2 φορές Στο τέλος απλώνουμε πάλι 2 φύλλα (συνολικά 6 φύλλα λαδωμένα, από τα οποία 2 στον πάτο, δύο στο πάνω μερος και 2 ενδιάμεσα με 3 στρώσεις γέμιση).
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και τη ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.   

7 σχόλια:

Pansofix είπε...

τελεια η χορτοπιτα!!! και ωραια επιλογη απο χορταρικα αν και οφειλω να ομοληγησω πως δεν εχω δοκιμασει τσουκνιδα!!!

thalassamov είπε...

υπέροχο δώρο εξ ουρανού!!!
Λογάριαζα μια χορτόπιττα για το επόμενο Σαββατοκύριακο και βουαλά!
Όμως...με τί μπορούμε ν΄αντικαταστήσουμε την τσουκνίδα;

kiki είπε...

Λατρεύω τιε πίτες! Καλώς σε βρήκα!

lopi είπε...

Η τσουκνίδα είναι πάρα πολύ νόστιμη και ωφέλιμη. Αν τη βρείτε στη λαική δοκιμάστε την. Αν δε σας αρέσει μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ότι άλλο χόρτο θέλετε όπως πράσα, ραδίκια, παζιά.

Ειρηνη είπε...

Ωραία και εύκολη ζύμη!Πεντανόστιμα και τα χορταράκια σου!

Ανώνυμος είπε...

Το φυλλο σας φαινεται πολυ ωραιο.
Φτιαχνω κι εγω πιτες αλλα δεν γινεται τραγανο το φυλλο μου.
Θελω να μου πειτε ποιο αλευρι χρησιμοποιειται.
Ευχαριστω πολυ

lopi είπε...

Συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντησή μου αλλά λείπω σε διακοπές και δεν έχω πρόσβαση στο internet.
Εγώ συνήθως στις πίτες χρησιμοποιώ το αλεύρι "Κούλα" μαλακό αλλά πάντοτε βάζω λίγο ξύδι, λίγο λάδι και αλάτι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το "άνθος αραβοσίτου" και το "μάνα" τα μαλακά.
Επίσης όταν ψηθεί η πίτα τη βγάζουμε αμέσως και δεν τη σκεπάζουμε ποτέ.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!