Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

PostHeaderIcon ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΕΡΑΤΖΙ


Παίρνουμε 1 σακούλα νεράντζια, τα πλένουμε και ξύνουμε, με τον ξύστη, κάθε ένα νεράντζι ξεχωριστά. Κόβουμε στα 4 το νεράντζι και ξεχωρίζουμε τη σάρκα από τη φλούδα. Παίρνουμε τη φλούδα, την τυλίγουμε ρολάκι και την περνάμε σε μια μακριά κλωστή για να μη μας ανοίξει. έτσι κάνουμε για όλα τα κομμάτια, φτιάχνοντας ένα μακρύ κολιέ.

Υλικά30 κομμάτια νεράντζι (φλούδα)
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Το χυμό ενός λεμονιού
2 κουταλιές γλυκόζη

ΕκτέλεσηΑφού βάλουμε τα κομμάτια στην κλωστή, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε 3 φορές, από 1 λεπτό, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό. Βάζουμε τέλος στην κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα κομμάτια και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι το σιρόπι μας να δέσει, δηλαδή μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και να γίνεται όπως στο μέλι.
Μόλις κρυώσει το τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!