Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

PostHeaderIcon ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΕΡΑΤΖΙ


Παίρνουμε 1 σακούλα νεράντζια, τα πλένουμε και ξύνουμε, με τον ξύστη, κάθε ένα νεράντζι ξεχωριστά. Κόβουμε στα 4 το νεράντζι και ξεχωρίζουμε τη σάρκα από τη φλούδα. Παίρνουμε τη φλούδα, την τυλίγουμε ρολάκι και την περνάμε σε μια μακριά κλωστή για να μη μας ανοίξει. έτσι κάνουμε για όλα τα κομμάτια, φτιάχνοντας ένα μακρύ κολιέ.

Υλικά30 κομμάτια νεράντζι (φλούδα)
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Το χυμό ενός λεμονιού
2 κουταλιές γλυκόζη

ΕκτέλεσηΑφού βάλουμε τα κομμάτια στην κλωστή, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε 3 φορές, από 1 λεπτό, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό. Βάζουμε τέλος στην κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα κομμάτια και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι το σιρόπι μας να δέσει, δηλαδή μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και να γίνεται όπως στο μέλι.
Μόλις κρυώσει το τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!