Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ



Yλικά
10 αυγά
10 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
10 κουταλιές καρύδι ψιλοκομμένο
1 μπέικιν
10 κουταλιές ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Ξίσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση
Χωρίζω τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάω σε διαφορετικό μπόλ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν άσπρο χρώμα.
Κατόπιν ρίχνω σιγά-σιγά το κονιάκ.
Συνεχίζω ρίχνοντας όλα τα στερεά .
Αφού έχω τελειώσει με όλα τα υλικά μου ρίχνω και ενώνω σιγά-σιγά με το μίγμα και τη μαρέγκα .
Βουτυρώνω και περνάω με φρυγανιά ένα ταψάκι 40*20 και ρίχνω το μίγμα μέσα.
Βάζω να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά της ώρας.
ΣΙΡΟΠΙ
2 ½ ποτήρια νερό
800 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό 1 λεμονιού
1 βανίλια
Βράζω το σιρόπι για 7 λεπτά και το αφήνω να γίνει χλιαρό.
Μόλις ψηθεί το γλυκό το βγάζω από το φούρνο και το περιχύνω με το χλιαρό σιρόπι.
Αφήνω μερικές ώρες να κρυώσει καλά και να τραβήξει όλο το σιρόπι του.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!