Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΤΗΓΑΝΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ



Νοστιμότατες και πολύ εύκολες στην παρασκευή τους.
Μία παραδοσιακή συνταγή της θείας Βαγιούλας από την Ιστιαία Ευβοίας
Υλικά

1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
¼ κουταλάκι του καφέ αλάτι
¼ κουταλάκι του καφέ ζάχαρη
1 κύβο μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
6-7 ποτηράκια του κρασιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Ενώνω όλα τα υλικά μου και κάνω μια ζύμη μαλακή.Την αφήνω να ξεκουραστεί για 30 λεπτά της ώρας.
Τη χωρίζω σε μικρές μπάλες μεγαλύτερες από ένα καρύδι.
Τις ανοίγω με το χέρι μου και βάζω μέσα μια κουταλιά τυρί φέτα τριμμένο.
Τις κλείνω όπως θέλω για να μην βγει το τυρί και κατόπιν τις πατάω με την παλάμη μου για να τις ανοίξω σε φύλλο όχι όμως λεπτό.
Βάζω στο τηγάνι λάδι, 1 δάκτυλο περίπου και τηγανίζω μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!