Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

PostHeaderIcon Βασιλόπιτα με Σοκολάτα και Σαντιγύ

Υλικά
2 μικρούς κύβους μαγιά, περίπου 70 γρ
1 φλυτζάνι του καφέ νερό
1200 γρ. αλεύρι σκληρό ή για όλες τισ χρήσεις
4 αυγά
500 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι κακουλέ
1 φακελάκι μαχλέπι
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
Μισό μπουκάλι γάλα
Το χυμό από ένα πορτοκάλι και το ξύσμα του
1 βιτάμ

2 σοκολάτες κουβερτούρα
Μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Μία πράσινη φυτική σαντιγύ

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε αρχικά το γάλα να γίνει χλιαρό, λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει και ζεσταίνουμε το νερό, να γίνει χλιαρό.

Σε ένα μπολ λιώνουμε την μαγιά μαζί με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το χλιαρό νερό και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για να γίνει χυλός. Σκεπάζουμε το χυλό με ένα καπάκι ή μία πετσέτα και τον αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει.

Χτυπάμε πολύ καλά στον κάδο του μίξερ για 10 λεπτά τα 4 αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά. 

Παίρνουμε το μπολ με τον χυλό, ρίχνουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, όλα τα μυρωδικά, το χυμό πορτοκάλι με το ξύσμα και ανακατεύουμε με το χέρι για να ενωθούν καλά τα υλικά. 

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και τέλος με απαλές κινήσεις ρίχνουμε σιγά - σιγά, καθώς ζυμώνουμε, το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να απορροφηθεί από τη ζύμη. 

Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. 

Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί μία λαδόκολλα και ρίχνουμε τη ζύμη στρώνοντας με τα χέρια την επιφάνειά της, αφού πρώτα τα έχουμε λαδώσει με μερικές σταγόνες λάδι γιατί η ζύμη μας θα είναι πολύ μαλακή  και κολλώδης. Σε αυτή τη φάση σηκώνουμε ένα κομμάτι της νωπής ζύμης και τοποθετούμε από κάτω το φλουρί. 

Η ζύμη αυτή είναι αρκετή για μία μεγάλη βασιλόπιτα ή 2 μικρές.

Αλείφουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας με χτυπημένο αυγό και την ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει αρκετό χρώμα η επιφάνειά της. 

Αφού ψηθεί, την βγάζουμε από το ταψί και τη βάζουμε σε μία σχάρα να κρυώσει,  για να μη νοτίσει από κάτω.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί,  μαζί με το κονιάκ και τη ζάχαρη άχνη. 

Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγύ για να σφίξει. 

Περιχύνουμε τη σοκολάτα στο κέντρο της επιφάνειας και γαρνίρουμε με κουταλιές από τη σαντιγύ. 

Κόβουμε τη βασιλόπιτα στη μέση και βάζουμε μία στρώση σαντιγύ και λιωμένη σοκολάτα.


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 
ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2015   



Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!