Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

PostHeaderIcon Κασερόπιτα

Μία πίτα που μας έφτιαχνε τη δεκαετία του '90, η πολύ καλή κουμπάρα μου, η κυρία Βούλα, στον παλιό φούρνο με ξύλα,  του παραδοσιακού αρτοποιείου της, στην Παλιά Ξάνθη. 

Υλικά

Για τη ζύμη
3 ποτήρια χλιαρό νερό
1 μικρό πακέτο μαγιά 25γρ
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό περίπου αλεύρι

1 πακέτο βούτυρο 
1 κασέρι Μακεδονικό
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μία εύπλαστη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για μισή ώρα, σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει. 

Με όλο το ζυμάρι, ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένο πάγκο, ένα μακρόστενο φύλλο.

Παίρνουμε ένα πακέτο βούτυρο το κόβουμε κομματάκια και το μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Διπλώνουμε το φύλλο σε φάκελο ή πακέτο και το τοποθετούμε τυλιγμένο σε μία μεμβράνη ή σε σακούλα στο  ψυγείο, για 15 λεπτά.

Ανοίγουμε πάλι το χοντρό φύλλο και μοιράζουμε στην επιφάνειά του το κασέρι, κομμένο  σε χοντρά κομμάτια  και τη θρυμματισμένη φέτα. Κλείνουμε το φύλλο σε πακέτο, φέρνοντας τις άκρες του στη μέση, λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!