Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Κριτσίνια με Ελιά και Λιαστή Ντομάτα


Υλικά
1 κιλό αλεύρι
50 γρ. μαγιά
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 φλυτζάνια του τσαγιού σουσάμι 
4 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες, μαζί με το λάδι τους
4 κουταλιές της σούπας ελιές, όχι ξιδάτες, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και σιγά - σιγά προσθέτουμε νερό ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μία εύπλαστη, όχι σκληρή ζύμη. Στο τέλος της διαδικασίας προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες με το λάδι τους και τις ελιές και πλάθουμε μέχρι να ενωθούν καλά με τη ζύμη Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Κατόπιν κόβουμε κομμάτια από το ζυμάρι, τα πλάθουμε σε κορδόνια πάχους δαχτύλου. και τα  κόβουμε με το μαχαίρι σε κομματάκια μήκους 4-5 εκατοστών. Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και ένα σουρωτήρι. Πλάθουμε πάλι πολύ ελαφριά το κάθε κομμάτι και το ρίχνουμε στο νερό. Μετά από  10-15 κομμάτια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο σουσάμι που έχουμε απλώσει πάνω σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε τα κομμάτια για να κολλήσουν πολύ σουσάμι, τα πιάνουμε ένα-ένα τα τεντώνουμε ελαφρά και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι μισή ώρα ώσπου να πάρουν χρώμα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!