Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

PostHeaderIcon ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε χοντρές λωρίδες
Πιπεριές κόκκινες και πράσινες σε λωρίδες
Μία ντομάτα σφιχτή κομμένη σε μικρούς κύβους
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. κεφαλοτύρι τρμμένο
100 γρ. φέτα σε κύβους

Εκτέλεση
Ρίχνω σε τηγάνι 2 κουταλιές σούπας λάδι και μία βούτυρο. Βάζω το κοτόπουλο να τσιγαριστεί καλά και από τις 2 μεριές. Προσθέτω τις πιπεριές και μετά από λίγο την ντομάτα. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω μέχρι να αρχίσει να πήζει οπότε σβήνω τη φωτιά και ρίχνω το κεφαλοτύρι και τη φέτα. 

Για το Ρύζι
1 ποτήρι ρύζι κίτρινο
3 ποτήρια νερό
1 κόκκινη - μία πράσινη πιπεριά κομμένες σε κύβους
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/2 ντομάτα κομμένη σε κύβους

Βάζω σε κατσαρόλα το νερό να βράζει μαζί με λίγο αλάτι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνω μέσα τα λαχανικά και αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω καλά και αφήνω να βράσει μέχρι να αρχίσει να τελειώνει το νερό. Τότε προσθέτω 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σβήνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με μία πετσέτα, τοποθετώ το καπάκι της και αφήνω μέχρι να κρυώσει ελαφρά.  
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!