Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

PostHeaderIcon ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΙΤΑΚΙΑ


Υλικά ζύμης
750 γρ αλεύρι για πίτες
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 /4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
νερό όσο χρειαστεί.
1 κουτί βούτυρο φυτίνη ή άριστον

Εκτέλεση
Ενώνω όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο, και φτιάχνω μια ελαστική ζύμη. Την αφήνω να ξεκουραστεί για λίγο και λιώνω το βούτυρο χωρίς να το κάψω.
Χωρίζω τη ζύμη σε 8 μπάλες. Κατόπιν τις ανοίγω σε μικρά φύλλα 15-20 εκατ. και ανά δύο τα αλείφω με λιωμένο βούτυρο και τα ενώνω. Τα αφήνω για 10 λεπτά να ενωθούν και κατόπιν δύο-δύο όπως είναι ενωμένα τα ανοίγω σε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορώ. Το κόβω σε λωρίδες περίπου 5 εκατ., το αλοίφω βούτυρο, βάζω στην αρχή του ότι γέμιση θέλω και πιάνοντας την άκρη του αρχίζω να τυλίγω διαγώνια και να κατεβαίνω την λωρίδα δημιουργώντας τρίγωνα πιτάκια. Αλείφω και εξωτερικά με βούτυρο και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τα πιτάκια αυτά διατηρούνται ξεσκέπαστα για 2-3 ημέρες φρέσκα και τραγανά σαν την πρώτη μέρα.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!