Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

PostHeaderIcon Ραβανί


Υλικά
2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
5 αυγά
250 γρ. βούτυρο
1 1/2 κουταλιά του γλυκού άρωμα βανίλιας
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε ένα φλυτζάνι του καφέ χυμό πορτοκαλιού
1/3 φλυτζάνι του τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό 2%

Για το σιρόπι
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
φλυτζάνια του τσαγιού νερό
Χυμό ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Χωρίζουμε πρώτα τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια τους στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα. 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους των αυγών, το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος ρίχνουμε με κουτάλι τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με κουτάλι, με απαλές κινήσεις.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 45 λεπτά.

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το σιρόπι για 10 λεπτά, αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει και με κουτάλα ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σε όλο το γλυκό.


Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!