Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012
Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι
3:36 μ.μ. |
Αναρτήθηκε από
lopi |
Επεξεργασία ανάρτησης
Υλικά
5 κυδώνια, περίπου 1 Κgr
1 Kgr ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Το χυμό από μισό λεμόνι
Μία βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να βράσει και να "δέσει".
Τρίβουμε τα κυδώνια σε πολύ χοντρό τρίφτη, ή τα κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρούς ράβδους και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Μαζί προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι και μία βανίλια ή ένα κλαδάκι αμπαρόριζα ή ένα κομματάκι φλούδα λεμονιού.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά από τα κυδώνια και να "δέσει" το γλυκό.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, όλο το βράδυ. Εάν το πρωί έχει βγάλει παραπανίσια υγρά το ξαναβάζουμε να βράσει για λίγο ακόμα μέχρι να σωθούν και αυτά.
Το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και το διατηρούμε στο ψυγείο ή σε κρύο μέρος.
Ελαφρύ Κυδωνόπαστο
Με τα υπολείμματα από τα κυδώνια που καθαρίσαμε και κόψαμε για να κάνουμε το γλυκό (κομματάκια, φλούδες, κουκούτσια), τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι το νερό να αποκτήσει ρουμπινί χρώμα.
Στη συνέχεια περνάμε το ζωμό από μία σίτα και μετρώντας την ποσότητα του ζωμού, υπολογίζουμε για κάθε 1 ποτήρι από αυτόν, 1 ποτήρι ζάχαρη. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με μία βανίλια και αφήνουμε να βράσουν και να "δέσουν".
Τοποθετούμε το σιρόπι σε ένα ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Αφού κρυώσει και σφίξει, το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και τα σερβίρουμε γαρνίροντας με ένα ολόκληρο καρύδι.
Ελαφρύ Κυδωνόπαστο
Με τα υπολείμματα από τα κυδώνια που καθαρίσαμε και κόψαμε για να κάνουμε το γλυκό (κομματάκια, φλούδες, κουκούτσια), τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι το νερό να αποκτήσει ρουμπινί χρώμα.
Στη συνέχεια περνάμε το ζωμό από μία σίτα και μετρώντας την ποσότητα του ζωμού, υπολογίζουμε για κάθε 1 ποτήρι από αυτόν, 1 ποτήρι ζάχαρη. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με μία βανίλια και αφήνουμε να βράσουν και να "δέσουν".
Τοποθετούμε το σιρόπι σε ένα ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Αφού κρυώσει και σφίξει, το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και τα σερβίρουμε γαρνίροντας με ένα ολόκληρο καρύδι.
Λικέρ με Μούσμουλα
2:38 μ.μ. |
Αναρτήθηκε από
lopi |
Επεξεργασία ανάρτησης
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπουκάλι 40 κουκούτσια από μούσμουλα, μισή κούπα ζάχαρη, 2 λίτρα κονιάκ, το σφραγίζουμε και το αφήνουμε στον ήλιο για 20 ημέρες.
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε μισό ποτήρι ζάχαρη, 2 φλυτζάνια νερό, τα βράζουμε για 10 λεπτά για να γίνει το σιρόπι και το προσθέτουμε στο μπουκάλι με το ποτό.
Αφού δέσει το ποτό μας, πριν τη χρήση το σουρώνουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Ετικέτες
Παραδοσιακά,
Ποτά
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012
Κρέας σε Πακέτο Σφολιάτας
3:29 μ.μ. |
Αναρτήθηκε από
lopi |
Επεξεργασία ανάρτησης
Υλικά
300γρ κρέας μοσχάρι κομμένο σε μικρές μερίδες
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο με μέλι
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
8 φέτες κασέρι
8 λεπτές φέτες τυρί φέτα
2 φύλλα σφολιάτας
Εκτέλεση
Σε μία χύτρα ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα ανακατεύουμε για να τσιγαριστούν.
Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, τη ντομάτα, 2 ποτήρια νερό , το βαλσάμικο ξύδι με μέλι, κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να βράσει καλά το κρέας, ώσπου να μαλακώσει.
Αφού μαλακώσει το κρέας, ανοίγουμε τη χύτρα και ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη, αλάτι-πιπέρι και λίγη ρίγανη. Βράζουμε το κρέας για άλλα 5 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αν χρειαστεί βράζουμε παραπάνω το κρέας, για να σωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας, κόβουμε το κάθε φύλλο σε τέσσερα τετράγωνα κομμάτια χαράζοντάς τα σε σχήμα σταυρού.
Τοποθετούμε στο καθένα με τη σειρά από μία φέτα κασέρι, μία φέτα τυρί και ένα κομμάτι κρέας, μαζί με μία μεγάλη κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα με τα καρότα.
Κλείνουμε τα φύλλα είτε ενώνοντας τις 4 άκρες ή διπλώνοντάς τα σε φάκελο.
Λαδώνουμε την επιφάνεια της σφολιάτας, βάζουμε τα πακέτα μας σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα.
Ετικέτες
Κρέας
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Lopis - Place
Επικοινωνία
Google Translate
Google search this blog
Κατηγορίες
- Αυγά (6)
- Γλυκά (146)
- Γλυκά του Κουταλιού (2)
- Επιδόρπιο (1)
- Ζυμαρικά (30)
- Ζύμες (44)
- Θαλασσινά (11)
- Κέικ (28)
- Κιμάδες (19)
- Κοτόπουλο (34)
- Κουλουράκια (26)
- Κρέας (45)
- Κρέπες (2)
- Λαδερά (1)
- Λαχανικά (24)
- Νηστίσιμα (50)
- Ορεκτικά (38)
- Όσπρια (2)
- Παραδοσιακά (44)
- Πασχαλινά (13)
- Πίτες (29)
- Ποτά (5)
- Σαλάτες (16)
- Σούπες (10)
- Σουφλέ (11)
- Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά (22)
- Ψάρι (11)
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2015
(16)
- ► 12/20 - 12/27 (1)
- ► 11/15 - 11/22 (1)
- ► 11/08 - 11/15 (3)
- ► 11/01 - 11/08 (4)
- ► 09/06 - 09/13 (1)
- ► 05/24 - 05/31 (2)
- ► 04/05 - 04/12 (3)
- ► 03/29 - 04/05 (1)
-
►
2014
(21)
- ► 12/28 - 01/04 (1)
- ► 12/21 - 12/28 (3)
- ► 12/14 - 12/21 (2)
- ► 11/09 - 11/16 (1)
- ► 06/22 - 06/29 (1)
- ► 05/04 - 05/11 (1)
- ► 04/20 - 04/27 (1)
- ► 04/13 - 04/20 (4)
- ► 03/23 - 03/30 (2)
- ► 01/26 - 02/02 (2)
- ► 01/12 - 01/19 (1)
- ► 01/05 - 01/12 (2)
-
►
2013
(32)
- ► 12/22 - 12/29 (1)
- ► 10/13 - 10/20 (1)
- ► 09/01 - 09/08 (1)
- ► 08/18 - 08/25 (2)
- ► 08/11 - 08/18 (1)
- ► 06/23 - 06/30 (1)
- ► 06/09 - 06/16 (2)
- ► 05/12 - 05/19 (1)
- ► 05/05 - 05/12 (1)
- ► 04/28 - 05/05 (1)
- ► 04/14 - 04/21 (2)
- ► 04/07 - 04/14 (2)
- ► 03/24 - 03/31 (6)
- ► 03/17 - 03/24 (3)
- ► 02/03 - 02/10 (1)
- ► 01/20 - 01/27 (6)
-
▼
2012
(83)
- ► 12/30 - 01/06 (6)
- ► 12/23 - 12/30 (1)
- ► 12/16 - 12/23 (1)
- ▼ 12/09 - 12/16 (4)
- ► 12/02 - 12/09 (5)
- ► 11/25 - 12/02 (2)
- ► 11/04 - 11/11 (1)
- ► 10/28 - 11/04 (5)
- ► 09/30 - 10/07 (3)
- ► 07/01 - 07/08 (1)
- ► 06/17 - 06/24 (3)
- ► 06/10 - 06/17 (3)
- ► 06/03 - 06/10 (5)
- ► 05/27 - 06/03 (1)
- ► 05/20 - 05/27 (4)
- ► 05/13 - 05/20 (4)
- ► 04/29 - 05/06 (1)
- ► 04/15 - 04/22 (1)
- ► 04/08 - 04/15 (3)
- ► 03/25 - 04/01 (2)
- ► 03/18 - 03/25 (1)
- ► 03/11 - 03/18 (2)
- ► 03/04 - 03/11 (1)
- ► 02/26 - 03/04 (2)
- ► 02/19 - 02/26 (1)
- ► 02/12 - 02/19 (2)
- ► 02/05 - 02/12 (2)
- ► 01/29 - 02/05 (2)
- ► 01/22 - 01/29 (9)
- ► 01/15 - 01/22 (4)
- ► 01/01 - 01/08 (1)
-
►
2011
(84)
- ► 12/18 - 12/25 (5)
- ► 12/11 - 12/18 (1)
- ► 12/04 - 12/11 (1)
- ► 11/27 - 12/04 (2)
- ► 11/20 - 11/27 (5)
- ► 11/13 - 11/20 (1)
- ► 11/06 - 11/13 (1)
- ► 10/23 - 10/30 (3)
- ► 10/16 - 10/23 (6)
- ► 10/02 - 10/09 (1)
- ► 09/25 - 10/02 (2)
- ► 09/18 - 09/25 (3)
- ► 09/11 - 09/18 (2)
- ► 08/21 - 08/28 (1)
- ► 08/14 - 08/21 (3)
- ► 08/07 - 08/14 (1)
- ► 07/24 - 07/31 (4)
- ► 07/03 - 07/10 (1)
- ► 06/26 - 07/03 (1)
- ► 06/19 - 06/26 (1)
- ► 06/05 - 06/12 (4)
- ► 05/29 - 06/05 (2)
- ► 05/08 - 05/15 (1)
- ► 05/01 - 05/08 (4)
- ► 04/17 - 04/24 (4)
- ► 04/10 - 04/17 (5)
- ► 04/03 - 04/10 (2)
- ► 03/27 - 04/03 (4)
- ► 03/13 - 03/20 (4)
- ► 02/13 - 02/20 (3)
- ► 02/06 - 02/13 (2)
- ► 01/16 - 01/23 (1)
- ► 01/09 - 01/16 (3)
-
►
2010
(79)
- ► 12/19 - 12/26 (1)
- ► 12/05 - 12/12 (2)
- ► 11/28 - 12/05 (5)
- ► 11/21 - 11/28 (5)
- ► 11/14 - 11/21 (1)
- ► 10/24 - 10/31 (2)
- ► 10/17 - 10/24 (2)
- ► 10/10 - 10/17 (3)
- ► 10/03 - 10/10 (2)
- ► 09/19 - 09/26 (2)
- ► 09/12 - 09/19 (2)
- ► 09/05 - 09/12 (1)
- ► 06/27 - 07/04 (2)
- ► 06/13 - 06/20 (1)
- ► 06/06 - 06/13 (8)
- ► 05/23 - 05/30 (4)
- ► 05/02 - 05/09 (2)
- ► 04/25 - 05/02 (1)
- ► 04/18 - 04/25 (3)
- ► 04/04 - 04/11 (2)
- ► 03/28 - 04/04 (2)
- ► 03/14 - 03/21 (1)
- ► 03/07 - 03/14 (6)
- ► 02/21 - 02/28 (2)
- ► 02/14 - 02/21 (2)
- ► 02/07 - 02/14 (7)
- ► 01/31 - 02/07 (2)
- ► 01/24 - 01/31 (2)
- ► 01/10 - 01/17 (4)
-
►
2009
(50)
- ► 12/27 - 01/03 (1)
- ► 12/20 - 12/27 (3)
- ► 12/13 - 12/20 (1)
- ► 10/25 - 11/01 (3)
- ► 10/18 - 10/25 (4)
- ► 05/24 - 05/31 (2)
- ► 05/03 - 05/10 (2)
- ► 04/19 - 04/26 (5)
- ► 04/12 - 04/19 (1)
- ► 04/05 - 04/12 (5)
- ► 03/22 - 03/29 (1)
- ► 03/15 - 03/22 (2)
- ► 03/08 - 03/15 (2)
- ► 03/01 - 03/08 (4)
- ► 02/22 - 03/01 (1)
- ► 02/15 - 02/22 (1)
- ► 02/08 - 02/15 (3)
- ► 02/01 - 02/08 (1)
- ► 01/18 - 01/25 (4)
- ► 01/11 - 01/18 (2)
- ► 01/04 - 01/11 (2)
-
►
2008
(81)
- ► 12/28 - 01/04 (9)
- ► 12/21 - 12/28 (6)
- ► 12/14 - 12/21 (4)
- ► 12/07 - 12/14 (3)
- ► 11/30 - 12/07 (4)
- ► 11/23 - 11/30 (4)
- ► 11/16 - 11/23 (4)
- ► 11/09 - 11/16 (1)
- ► 11/02 - 11/09 (4)
- ► 10/26 - 11/02 (3)
- ► 10/19 - 10/26 (3)
- ► 09/28 - 10/05 (3)
- ► 09/21 - 09/28 (4)
- ► 09/14 - 09/21 (1)
- ► 08/31 - 09/07 (5)
- ► 06/15 - 06/22 (3)
- ► 06/08 - 06/15 (2)
- ► 06/01 - 06/08 (8)
- ► 05/25 - 06/01 (4)
- ► 05/18 - 05/25 (3)
- ► 05/11 - 05/18 (2)
- ► 05/04 - 05/11 (1)