Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013
Ζυμαρικά με Μανιτάρια Βασιλικό και Θυμάρι
8:58 μ.μ. |
Αναρτήθηκε από
lopi |
Επεξεργασία ανάρτησης
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια φωλιές
1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κοφτή του γλυκού θυμάρι ξερό
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες, το κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν ελαφρά.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι μία πρέζα ζάχαρη, το βασιλικό, το θυμάρι και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Καλό είναι να κάνουμε ταυτόχρονα τα μακαρόνια με τη σάλτσα για να είναι πιο ζουμερά.
Ετικέτες
Ζυμαρικά
Ταραμοκεφτέδες
11:02 π.μ. |
Αναρτήθηκε από
lopi |
Επεξεργασία ανάρτησης
50 γρ. ταραμά άσπρο, φυσικό
1/4 ψωμί μουσκεμένο και στημένο, χωρίς την κόρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι το λάδι και τον ταραμά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ψωμί, στημένο καλά, το πιπέρι, τον μαϊντανό. Τα ζυμώνουμε καλά με το χέρι, για να γίνει ένα σφιχτό μείγμα έτσι ώστε να πλάθεται εύκολα και να μη διαλύεται Αν το μείγμα βγει ρευστό, προσθέτουμε λίγο ακόμα ψωμί.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, με μείγμα από αλεύρι και καλαμποκάλευρο για να γίνουν πιο τραγανά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013
Κιμαδόπιτα Παραδοσιακή
7:48 μ.μ. |
Αναρτήθηκε από
lopi |
Επεξεργασία ανάρτησης
Υλικά
Για τη ζύμη
Μισό κιλό αλεύρι
Μισό φλιτζάνι του καφέ ξύδι
1 αυγό
Λίγο αλάτι
Λίγο νερό
Λίγο λάδι
Για τη γέμιση
Μισό κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ γλυκό τραχανά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
5 αυγά
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά, ζυμώνουμε με τα χέρια προσθέτοντας σταδιακά το νερό και πλάθουμε μία μέτρια ζύμη, για να ανοίγουμε εύκολα στη συνέχεια τα φύλλα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίδια μπαλάκια.
Γέμιση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε τον τραχανά με το γάλα και αφού κρυώσουν τα ανακατεύουμε με τον κιμά, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, χτυπάμε και προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
Με τα μπαλάκια της ζύμης ανοίγουμε 5 λεπτά φύλλα.
Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε στον πάτο 2 φύλλα, τα αλείφουμε με το πινέλο με λίγο λάδι, ρίχνουμε τη μισή γέμιση, τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος τα υπόλοιπα 2 φύλλα, όλα λίγο λαδωμένα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, λαδώνουμε την επιφάνεια και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί, στους 180 βαθμούς, για περίπου μία ώρα.
Γλυκό με Καλαμποκάλευρο και Σταφίδες
10:48 π.μ. |
Αναρτήθηκε από
lopi |
Επεξεργασία ανάρτησης
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες μαύρες αλευρωμένες
Το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 μπέικιν πάουντερ
1 κούπα λάδι
1 ποτήρι νερό
10 γεμάτες κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε μία λεκάνη το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκάλι, το μπέικιν πάουντερ, το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε για να γίνει ένα ρευστό μείγμα περίπου σαν το μείγμα ενός κέικ.
Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκάλι, το μπέικιν πάουντερ, το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε για να γίνει ένα ρευστό μείγμα περίπου σαν το μείγμα ενός κέικ.
Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά .
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί Νο 28 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το μείγμα.
Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013
Μπαστουνάκια Πορτοκαλιού με Ζάχαρη και Σοκολάτα
10:41 π.μ. |
Αναρτήθηκε από
lopi |
Επεξεργασία ανάρτησης
4 πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 φλυτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα βερύκοκο
4 κουταλιές της σούπας λικέρ κουαντρό
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Χαράζουμε τα πορτοκάλια, σχηματίζοντας λωρίδες πάχους 1 εκ. και τις αφαιρούμε προσεκτικά από το πορτοκάλι.
Στύβουμε τα πορτοκάλια και συλλέγουμε το χυμό τους.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα, το κουαντρό, το χυμό από τα πορτοκάλια, ανακατεύουμε και κατόπιν τοποθετούμε τις κομμένες φλούδες.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φλούδες σε λαδόκολλα ή σε ταψί, να κρυώσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε βαθύ πιάτο και βουτάμε σε αυτή τις φλούδες για να κολλήσει και από τις δύο πλευρές.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και όπως είναι ζεστή, βυθίζουμε την κάθε λωρίδα στη σοκολάτα μέχρι τη μέση και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Μπορούμε να παραλείψουμε τη ζάχαρη και να βάλουμε μόνο τη σοκολάτα ή να τις βουτήξουμε ολόκληρες στη σοκολάτα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και όπως είναι ζεστή, βυθίζουμε την κάθε λωρίδα στη σοκολάτα μέχρι τη μέση και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Μπορούμε να παραλείψουμε τη ζάχαρη και να βάλουμε μόνο τη σοκολάτα ή να τις βουτήξουμε ολόκληρες στη σοκολάτα.
Κυριακή 24 Μαρτίου 2013
Ταχινόπιτες
10:20 π.μ. |
Αναρτήθηκε από
lopi |
Επεξεργασία ανάρτησης
Υλικά
30γρ. μαγιά
2 φλυτζάνια του νες καφέ νερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο βάζο ταχίνι με μέλι
Εκτέλεση
Διαλύουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, το αλεύρι και ζυμώνοντας φτιάχνουμε μία απαλή ζύμη.
Τη δουλεύουμε για λίγο πάνω στον πάγκο, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να φουσκώσει. Μετά από 15 λεπτά και εφόσον έχει διπλασιαστεί σε όγκο, αν όχι περιμένουμε λίγο ακόμα, χωρίζουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε τρία, ίσου μεγέθους και πάχους μπαστούνια.
Κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε φέτες πάχους περίπου 2-3 δαχτύλων, παίρνουμε το κάθε κομμάτι, το πλάθουμε σε χοντρό κορδόνι και το πατάμε να πλατύνει και να γίνει μία μακρόστενη παραλληλόγραμμη λωρίδα.
Απλώνουμε κατά μήκος σε κάθε κομμάτι μία κουταλιά της σούπας γεμάτη ταχίνι, το διπλώνουμε πάλι σε κορδόνι και το τυλίγουμε για να γίνει σαλιγκάρι. Απλώνουμε πάνω από κάθε πίτα μία κουταλιά ταχίνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Το ταχίνι αλλάζει χρώμα όταν ψηθεί αλλά όχι γεύση και μοιάζει με σοκολάτα για να αρέσει και στα παιδιά.
Τη δουλεύουμε για λίγο πάνω στον πάγκο, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να φουσκώσει. Μετά από 15 λεπτά και εφόσον έχει διπλασιαστεί σε όγκο, αν όχι περιμένουμε λίγο ακόμα, χωρίζουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε τρία, ίσου μεγέθους και πάχους μπαστούνια.
Κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε φέτες πάχους περίπου 2-3 δαχτύλων, παίρνουμε το κάθε κομμάτι, το πλάθουμε σε χοντρό κορδόνι και το πατάμε να πλατύνει και να γίνει μία μακρόστενη παραλληλόγραμμη λωρίδα.
Απλώνουμε κατά μήκος σε κάθε κομμάτι μία κουταλιά της σούπας γεμάτη ταχίνι, το διπλώνουμε πάλι σε κορδόνι και το τυλίγουμε για να γίνει σαλιγκάρι. Απλώνουμε πάνω από κάθε πίτα μία κουταλιά ταχίνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Το ταχίνι αλλάζει χρώμα όταν ψηθεί αλλά όχι γεύση και μοιάζει με σοκολάτα για να αρέσει και στα παιδιά.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε το ταχίνι πάνω σε κάθε πίτα στο τέλος, αφού τις ψήσουμε πρώτα.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Lopis - Place
Επικοινωνία
Google Translate
Google search this blog
Κατηγορίες
- Αυγά (6)
- Γλυκά (146)
- Γλυκά του Κουταλιού (2)
- Επιδόρπιο (1)
- Ζυμαρικά (30)
- Ζύμες (44)
- Θαλασσινά (11)
- Κέικ (28)
- Κιμάδες (19)
- Κοτόπουλο (34)
- Κουλουράκια (26)
- Κρέας (45)
- Κρέπες (2)
- Λαδερά (1)
- Λαχανικά (24)
- Νηστίσιμα (50)
- Ορεκτικά (38)
- Όσπρια (2)
- Παραδοσιακά (44)
- Πασχαλινά (13)
- Πίτες (29)
- Ποτά (5)
- Σαλάτες (16)
- Σούπες (10)
- Σουφλέ (11)
- Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά (22)
- Ψάρι (11)
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2015
(16)
- ► 12/20 - 12/27 (1)
- ► 11/15 - 11/22 (1)
- ► 11/08 - 11/15 (3)
- ► 11/01 - 11/08 (4)
- ► 09/06 - 09/13 (1)
- ► 05/24 - 05/31 (2)
- ► 04/05 - 04/12 (3)
- ► 03/29 - 04/05 (1)
-
►
2014
(21)
- ► 12/28 - 01/04 (1)
- ► 12/21 - 12/28 (3)
- ► 12/14 - 12/21 (2)
- ► 11/09 - 11/16 (1)
- ► 06/22 - 06/29 (1)
- ► 05/04 - 05/11 (1)
- ► 04/20 - 04/27 (1)
- ► 04/13 - 04/20 (4)
- ► 03/23 - 03/30 (2)
- ► 01/26 - 02/02 (2)
- ► 01/12 - 01/19 (1)
- ► 01/05 - 01/12 (2)
-
▼
2013
(32)
- ► 12/22 - 12/29 (1)
- ► 10/13 - 10/20 (1)
- ► 09/01 - 09/08 (1)
- ► 08/18 - 08/25 (2)
- ► 08/11 - 08/18 (1)
- ► 06/23 - 06/30 (1)
- ► 06/09 - 06/16 (2)
- ► 05/12 - 05/19 (1)
- ► 05/05 - 05/12 (1)
- ► 04/28 - 05/05 (1)
- ► 04/14 - 04/21 (2)
- ► 04/07 - 04/14 (2)
- ▼ 03/24 - 03/31 (6)
- ► 03/17 - 03/24 (3)
- ► 02/03 - 02/10 (1)
- ► 01/20 - 01/27 (6)
-
►
2012
(83)
- ► 12/30 - 01/06 (6)
- ► 12/23 - 12/30 (1)
- ► 12/16 - 12/23 (1)
- ► 12/09 - 12/16 (4)
- ► 12/02 - 12/09 (5)
- ► 11/25 - 12/02 (2)
- ► 11/04 - 11/11 (1)
- ► 10/28 - 11/04 (5)
- ► 09/30 - 10/07 (3)
- ► 07/01 - 07/08 (1)
- ► 06/17 - 06/24 (3)
- ► 06/10 - 06/17 (3)
- ► 06/03 - 06/10 (5)
- ► 05/27 - 06/03 (1)
- ► 05/20 - 05/27 (4)
- ► 05/13 - 05/20 (4)
- ► 04/29 - 05/06 (1)
- ► 04/15 - 04/22 (1)
- ► 04/08 - 04/15 (3)
- ► 03/25 - 04/01 (2)
- ► 03/18 - 03/25 (1)
- ► 03/11 - 03/18 (2)
- ► 03/04 - 03/11 (1)
- ► 02/26 - 03/04 (2)
- ► 02/19 - 02/26 (1)
- ► 02/12 - 02/19 (2)
- ► 02/05 - 02/12 (2)
- ► 01/29 - 02/05 (2)
- ► 01/22 - 01/29 (9)
- ► 01/15 - 01/22 (4)
- ► 01/01 - 01/08 (1)
-
►
2011
(84)
- ► 12/18 - 12/25 (5)
- ► 12/11 - 12/18 (1)
- ► 12/04 - 12/11 (1)
- ► 11/27 - 12/04 (2)
- ► 11/20 - 11/27 (5)
- ► 11/13 - 11/20 (1)
- ► 11/06 - 11/13 (1)
- ► 10/23 - 10/30 (3)
- ► 10/16 - 10/23 (6)
- ► 10/02 - 10/09 (1)
- ► 09/25 - 10/02 (2)
- ► 09/18 - 09/25 (3)
- ► 09/11 - 09/18 (2)
- ► 08/21 - 08/28 (1)
- ► 08/14 - 08/21 (3)
- ► 08/07 - 08/14 (1)
- ► 07/24 - 07/31 (4)
- ► 07/03 - 07/10 (1)
- ► 06/26 - 07/03 (1)
- ► 06/19 - 06/26 (1)
- ► 06/05 - 06/12 (4)
- ► 05/29 - 06/05 (2)
- ► 05/08 - 05/15 (1)
- ► 05/01 - 05/08 (4)
- ► 04/17 - 04/24 (4)
- ► 04/10 - 04/17 (5)
- ► 04/03 - 04/10 (2)
- ► 03/27 - 04/03 (4)
- ► 03/13 - 03/20 (4)
- ► 02/13 - 02/20 (3)
- ► 02/06 - 02/13 (2)
- ► 01/16 - 01/23 (1)
- ► 01/09 - 01/16 (3)
-
►
2010
(79)
- ► 12/19 - 12/26 (1)
- ► 12/05 - 12/12 (2)
- ► 11/28 - 12/05 (5)
- ► 11/21 - 11/28 (5)
- ► 11/14 - 11/21 (1)
- ► 10/24 - 10/31 (2)
- ► 10/17 - 10/24 (2)
- ► 10/10 - 10/17 (3)
- ► 10/03 - 10/10 (2)
- ► 09/19 - 09/26 (2)
- ► 09/12 - 09/19 (2)
- ► 09/05 - 09/12 (1)
- ► 06/27 - 07/04 (2)
- ► 06/13 - 06/20 (1)
- ► 06/06 - 06/13 (8)
- ► 05/23 - 05/30 (4)
- ► 05/02 - 05/09 (2)
- ► 04/25 - 05/02 (1)
- ► 04/18 - 04/25 (3)
- ► 04/04 - 04/11 (2)
- ► 03/28 - 04/04 (2)
- ► 03/14 - 03/21 (1)
- ► 03/07 - 03/14 (6)
- ► 02/21 - 02/28 (2)
- ► 02/14 - 02/21 (2)
- ► 02/07 - 02/14 (7)
- ► 01/31 - 02/07 (2)
- ► 01/24 - 01/31 (2)
- ► 01/10 - 01/17 (4)
-
►
2009
(50)
- ► 12/27 - 01/03 (1)
- ► 12/20 - 12/27 (3)
- ► 12/13 - 12/20 (1)
- ► 10/25 - 11/01 (3)
- ► 10/18 - 10/25 (4)
- ► 05/24 - 05/31 (2)
- ► 05/03 - 05/10 (2)
- ► 04/19 - 04/26 (5)
- ► 04/12 - 04/19 (1)
- ► 04/05 - 04/12 (5)
- ► 03/22 - 03/29 (1)
- ► 03/15 - 03/22 (2)
- ► 03/08 - 03/15 (2)
- ► 03/01 - 03/08 (4)
- ► 02/22 - 03/01 (1)
- ► 02/15 - 02/22 (1)
- ► 02/08 - 02/15 (3)
- ► 02/01 - 02/08 (1)
- ► 01/18 - 01/25 (4)
- ► 01/11 - 01/18 (2)
- ► 01/04 - 01/11 (2)
-
►
2008
(81)
- ► 12/28 - 01/04 (9)
- ► 12/21 - 12/28 (6)
- ► 12/14 - 12/21 (4)
- ► 12/07 - 12/14 (3)
- ► 11/30 - 12/07 (4)
- ► 11/23 - 11/30 (4)
- ► 11/16 - 11/23 (4)
- ► 11/09 - 11/16 (1)
- ► 11/02 - 11/09 (4)
- ► 10/26 - 11/02 (3)
- ► 10/19 - 10/26 (3)
- ► 09/28 - 10/05 (3)
- ► 09/21 - 09/28 (4)
- ► 09/14 - 09/21 (1)
- ► 08/31 - 09/07 (5)
- ► 06/15 - 06/22 (3)
- ► 06/08 - 06/15 (2)
- ► 06/01 - 06/08 (8)
- ► 05/25 - 06/01 (4)
- ► 05/18 - 05/25 (3)
- ► 05/11 - 05/18 (2)
- ► 05/04 - 05/11 (1)