Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

PostHeaderIcon Πορτς

Η συνταγή αυτή είναι παραδοσιακή Ποντιακή, για τις κρύες μέρες του χειμώνα, της κυρίας Παρθένας από τις Σέρρες.

Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας με κόκκαλο κομμένο σε μερίδες
1 μικρό λάχανο κομμένο σε μικρούς κύβους
3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
3 μεγάλα κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
Μισό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
3 καρότα μεγάλα κομμένα σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
Μισή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μία κουτάλα ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ντοματάκι, 3 ποτήρια νερό και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο νερό. 

Στο τέλος, αφού το κρέας μαλακώσει, βάζουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτουμε άλλα 2 ποτήρια νερό, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα.  

Δεν πρέπει να αφήσουμε να σωθούν όλα τα υγρά για να γίνει σαν πηχτή σούπα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!