Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Εύκολη Μηλόπιτα

Υλικά
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Μισό βιτάμ
3 αυγά
1 βανίλια 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν 
1 ποτήρι καρύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
3 μεγάλα μήλα κομμένα σε κύβους
2 ποτήρια φαρίνα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σε μικρά κομματάκια το βιτάμ, τα αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα μήλα, τα οποία ραντίζουμε με αλεύρι και τα ενώνουμε στο τέλος ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Το μείγμα μας γίνεται σφιχτό και όχι σαν του κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα σε 30άρι βουτυρωμένο και αλευρομένο ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα, για 1 ώρα.


Λοιπές συνταγές με μηλόπιτες:
http://lopis-place.blogspot.com/2011/10/blog-post_20.html (Μηλόπιτα)
http://lopis-place.blogspot.com/2008/11/blog-post_5895.html (Μηλόπιτα τριφτή με σοκολάτα)
http://lopis-place.blogspot.com/2010/11/blog-post.html (Μηλόπιτα Γερμανική)

PostHeaderIcon Μικρά Μπιφτέκια με Σως από Κρέμα Γάλακτος

Υλικά (για 15 μπιφτεκάκια)
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια μαϊντανό
4-5 κλωναράκια δυόσμο
1 αυγό
1/4 ψωμί χωρίς κόρα βρεγμένο και στραγγισμένο καλά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά και πλάθουμε μπιφτέκια μικρού μεγέθους, σαν μεγάλους κεφτέδες. Τα τοποθετούμε στο τηγάνι, μαζί με ένα ποτήρι νερό και 4 μικρά κομματάκια βούτυρο και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά γυρνώντας τα μία μόνο φορά. Λίγο πριν σωθεί το νερό ρίχνουμε μία κρέμα γάλακτος μαζί με 4 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 λεπτά σβήνοντας το μάτι.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!