Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

PostHeaderIcon Μπιφτέκια με Μπεσαμέλ στο Φούρνο



Υλικά (για 6 μεσαίου μεγέθους μπιφτέκια)
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2  κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό
1 αυγό
3 λεπτές φέτες ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο καλά
1 ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
6 φέτες κασέρι
3 κούπες τσαγιού μπεσαμέλ

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα λοιπά υλικά και τα πλάθουμε σε αφράτα, μεσαίου μεγέθους, μπιφτέκια. 

Σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε 1 ποτήρι του κρασιού νερό, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τοποθετούμε τα μπιφτέκια και βάζουμε πάνω από το καθένα, μία φέτα γαλοπούλα και μία κασέρι. 

Σκεπάζουμε το κάθε μπιφτέκι με μπόλικη μπεσαμέλ και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα.

PostHeaderIcon Τάρτα με Μπανάνα και Καραμέλα (Μπανόφι)

Την τάρτα μας έδωσε η φίλη μου Μαριαλένα

Υλικά
1 1/2 πακέτο μπισκότα digestive ολικής άλεσης
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα σε καραμέλα (βάζουμε το κουτί με το γάλα κλειστό σε μία κατσαρόλα με νερό, έτσι ώστε να το σκεπάζει, και το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 3,5 ώρες)
3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες.
1 κουτί κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα, τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο, το οποίο έχουμε πρώτα λιώσει, και τα στρώνουμε σε ένα ταψί για τάρτες.

Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. 

Ρίχνουμε μία κουταλιά από την κρέμα γάλακτος στο ζαχαρούχο γάλα που έχουμε φτιάξει καραμέλα και το ανακατεύουμε για να ενωθεί. 

Αδειάζουμε την καραμέλα πάνω από τα μπισκότα, στρώνουμε τις ροδέλες μπανάνας σε όλη την επιφάνεια και χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε συνταγή μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη. 

Απλώνουμε τη σαντιγύ πάνω από τις μπανάνες και τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για να σφίξει και να δέσει.

PostHeaderIcon Ντιπ με Αβοκάντο

Το ντιπ με αβοκάντο μας έδωσε η φίλη μου Μαριαλένα.


Υλικά
1 ώριμο αβοκάντο
1/2 κρεμμύδι ξερό
1κόκκινη μικρή ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε έτσι ώστε να λιώσουν τελείως και να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή.


Είναι ένα δροσιστικό και ανάλαφρο ντιπ και συνοδεύεται από κρακεράκια, πατατάκια, αλλά είναι πολύ ωραίο και με βραστές γαρίδες.
Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

PostHeaderIcon Κιμάς με Λαχανικά σε Φόρμα στο Φούρνο


Υλικά (για 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ)
1/2 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό
3 ώριμες ντομάτες
4 πράσινες πιπεριές
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 μεγάλα κολοκυθάκια 
2 μελιτζάνες
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικες
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
2 μεγάλες πατάτες
4 φέτες τυρί
Λίγη φρυγανιά
Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, το ψωμί μουσκεμένο και στημένο καλά, μία ντομάτα τριμμένη, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, 2 κουταλιές της σούπας νερό και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.


Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια σε φέτες μέτριου πάχους, όχι πολύ ψιλές, τις πατάτες σε ροδέλες, καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τις πιπεριές, τα αλατίζουμε, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι και τα τηγανίζουμε ελαφρά. 


Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη φρυγανιά στον πάτο από τις φόρμες, έτσι ώστε να καλυφθούν, μοιράζουμε τον κιμά στη μέση και τον στρώνουμε και στις δύο ομοιόμορφα. Τοποθετούμε σε σειρές τις μελιτζάνες, τις πατάτες,  τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, το τυρί και τις 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες.


Τοποθετούμε τις φόρμες στο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς, για 45 λεπτά.
Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

PostHeaderIcon Λουκουμάδες με Κολοκυθοανθούς

Υλικά
20 γρ. μαγιά νωπή
Τα 2/3 ενός ποτηριού χλιαρό νερό
100 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
12 -15 ανθούς από κολοκύθια, κλειστούς ή ανοιχτούς
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πιπέρι
Αλάτι
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με το χέρι μας για να λιώσει η μαγιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε έναν αραιό  χυλό, όχι νερουλό, έτσι ώστε να κολλάει στα χέρια μας. 

Προσθέτουμε το τυρί, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. 

Σκεπάζουμε το μείγμα με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος, για να φουσκώσει ελαφρά.

Μόλις φουσκώσει, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά με απαλές κινήσεις.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, με 2 δάχτυλα σπορέλαιο και παίρνουμε με το χέρι μας κολοκυθοανθούς μαζί με μείγμα, τους τοποθετούμε στο τηγάνι και τους τηγανίζουμε, γυρνώντας και από τις δύο πλευρές. 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!