Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

PostHeaderIcon ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ με ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ


Υλικά
1 κιλό μοσχάρι νουά σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι – πιπέρι
Λίγο αλεύρι


Εκτέλεση
Αλευρώνω τις φέτες νουά και τις βάζω σε κατσαρόλα με λάδι να τηγανιστούν ελαφρά και να πάρουν χρώμα. Κατόπιν ρίχνω νεράκι και αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφήνω 1 δάχτυλο νερό και ρίχνω το σκόρδο ψιλοκομμένο και το χυμό λεμονιού. Συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να μείνει ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνω, σβήνω τη φωτιά και ρίχνω από πάνω μία χούφτα κεφαλογραβιέρα. Γαρνίρω με πατάτες τηγανητές και τη σώς από το κρέας.

PostHeaderIcon ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ με ΓΛΥΚΟ ΤΡΑΧΑΝΑ (ΠΛΗΓΟΥΡΙ)


Υλικά
1 πακέτο φτερούγες κοτόπουλο
2 φλυτζανάκια του καφέ γλυκό τραχανά

Εκτέλεση
Γεμίζω μία μεσαία κατσαρόλα με νερό και ρίχνω μέσα τις φτερούγες. Αφήνω να βράσουν για 20΄, ρίχνω αλάτι- πιπέρι, λίγο λάδι και μια κουταλιά βούτυρο. Κατόπιν προσθέτω και το γλυκό τραχανά και συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να βράσει ο τραχανάς καλά. Αν θέλω φτιάχνω αυγολέμονο και το προσθέτω στη σούπα, αλλιώς αφήνω μόνο να χυλώσει η σούπα μου αρκετά.

Αυγολέμονο
1 αυγό
1 λεμόνι
½ κουταλιά αλεύρι
Λίγο νερό
Λίγο ζωμό από τη σούπα

Σε μικρό μίξερ (multi- φραπιέρα) χτυπώ μία φορά όλα τα υλικά εκτός από το ζωμό σούπας. Κατόπιν προσθέτω και το ζωμό και ξαναχτυπάω μία φορά. Ρίχνω το αυγολέμονο στη σούπα μόλις κλείσω το μάτι και ενώ καίει ακόμα η φωτιά. Ανακατεύω γρήγορα και σε 1΄το βγάζω από τη φωτιά.
Το αυγολέμονο αυτό είναι υπέροχο και δεν κόβει ποτέ.

PostHeaderIcon ΟΜΕΛΕΤΑ με ΚΙΜΑ


Μια συνταγή για να κάνετε ένα απλό βραδινό πλήρες αλλά και για να δοκιμάσετε μια ομελέτα εύκολη και διαφορετική.
Μια επίσης συνταγή για να μην πετάξετε ότι σας έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα.


Υλικά
4 αυγά
1 φλυτζάνι κιμά κοκκινιστό αν σας έμεινε από μακαρόνια με κιμά.
Αλλιώς τσιγαρίζουμε λίγο κρεμμυδάκι κατόπιν τον κιμά και ρίχνουμε και λίγη ντοματούλα. Αλάτι-πιπέρι. Μόλις τελειώσουν τα υγρά του είναι έτοιμο.


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι και κατόπιν χτυπάμε και ρίχνουμε μέσα τα αυγά. Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι. Περιμένουμε λίγο και μόλις σταθεροποιηθούν τα αυγά τη γυρίζουμε και τοποθετούμε στη μέση, οριζόντια στην ευθεία δηλαδή, τον κιμά. Διπλώνουμε τις άκρες και σερβίρουμε.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!