Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

PostHeaderIcon ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ με ΠΑΤΑΤΑ και ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Υλικά
Ζύμη
1 ποτήρι γάλα
2 φλυτζάνια του καφέ σπορέλαιο
1 αυγό
1 καλούπι μικρό μαγιά
1 κιλό περίπου αλεύρι
Γέμιση
3 πατάτες μέτριες βρασμένες και λιωμένες με το πηρούνι
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά (της ζύμης) και κάνουμε μία πολύ ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 20 λεπτά, τη χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλο στρογγυλό ή σαν μία πίτσα, με τα χέρια μας. Τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια, βάζουμε μία κουταλιά γέμισης στο καθένα και τα τυλίγουμε σαν κρουασανάκια. Αλοίφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

PostHeaderIcon ΚΕΪΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΑΛΑΔΩΤΟ

Είναι το τέλειο γλυκό για την περίοδο της νηστείας και ιδιαίτερα για τη Μεγάλη Εβδομάδα που ορισμένοι από εμάς νηστεύουν και από λάδι.

Υλικά
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, με το ξύσμα του
2 φακελλάκια ενδοκάρυδο, 150 γρ. το καθένα
1 μπέικιν
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μαρμελάδα
Αμύγδαλα ολόκληρα ή φιλέ

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το νερό και το χυμό, μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί. Κατόπιν ρίχνουμε το ενδοκάρυδο, το μπέικιν και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα πηχτό μείγμα (να μην είναι νερουλό). Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 26 εκ. με σούστα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα, σε όσο πάχος θέλουμε και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μερικά ολόκληρα αμύγδαλα για διακόσμηση ή και καθόλου.
Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

PostHeaderIcon ΣΟΥΦΛΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ


Υλικά
20 φέτες του τοστ
250 γρ. ψιλοκομμένες φέτες γαλοπούλα βραστή 
10 ψιλοκομμένες φέτες μπέικον
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα ελαφρύ
1 κρέμα γάλακτος ελαφριά
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
Σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ, όχι τετράγωνο, βουτυρώνουμε και στρώνουμε 6 φέτες του τοστ. Αν στις άκρες μένει κενό, συμπληρώνουμε με κομμάτια από τις φέτες. Ενώνουμε τα τριμμένα κασέρια, τη γαλοπούλα, το μπέικον, ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα και καλύπτουμε τις φέτες. Ομοίως συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για τη δεύτερη και την τρίτη στρώση.
Χτυπάμε με ένα πηρούνι σε ένα μπωλ τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τις φέτες, στο πυρέξ, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ, όπως στο παστίτσιο.

PostHeaderIcon ΚΡΕΑΣ με ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ "ΠΑΚΕΤΟ"

Υλικά
6 τετραγωνισμένες μερίδες μοσχαρίσιας σπάλας, όχι πολύ μεγάλες
3 μελιτζάνες φλάσκες
3 κόκκινες και 3 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομένο
1 κουτί ντομάτα τριμμένη "ΚΥΚΝΟΣ"
Λάδι- αλάτι-πιπέρι
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες χοντρές
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι , το σκόρδο, μία πράσινη και μία κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, ρίχνουμε τα 2/3 από το χάρτινο κουτί ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι ζάχαρη, 3 κουταλιές σούπας νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να "δέσει" η σάλτσα μας. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τις φέτες του κρέατος καλά και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα από τη χάρτινη συσκευασία και ρίχνουμε νερό μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του.
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε μακριές -παχιές φέτες, το ίδιο και τις υπόλοιπες πιπεριές, κόκκινες - πράσινες και τις τηγανίζουμε ελαφρά, χωρίς να διαλυθούν.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τη μισή από τη σκέτη σάλτσα που έχουμε φτιάξει. Τοποθετούμε ανά δύο χιαστί τις μελιτζάνες, επάνω βάζουμε μία μερίδα κρέας, κλείνουμε με την άκρη από τις μελιτζάνες, βάζουμε μία ροδέλα ντομάτα, ένα μεγάλο κομμάτι από την πιπεριά και στερεώνουμε τα υλικά με μία οδοντογλυφίδα. Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες μερίδες κρέας. Αφού στρώσουμε όλο το ταψί, ρίχνουμε πάνω από τα "πακέτα" την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, για μισή ώρα, μέχρι τα υλικά μας απλώς να καραμελώσουν. 

PostHeaderIcon ΚΡΟΥΑΣΑΝ με ΜΕΡΕΝΤΑ ή ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Υλικά
5 αυγά
1 κούπα γάλα
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
Μία βανίλλια
1 μπέικιν
1 κουταλιά της σούπας αμμωνία
1 κούπα βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
Αλεύρι

Εκτέλεση
ενώνω απαλά όλα τα υλικά αφού πρώτα διαλύσω την αμμωνία μέσα στο χυμό πορτοκάλι για να αφρίσει. Κάνω μία ζύμη ελαστική. Παίρνω κομματάκια από τη ζύμη ή ανοίγω μεγαλύτερα κομμάτια σε φύλλο, γεμίζω με μαρμελάδα ή μερέντα και τα κλείνω σε σχήμα κρουασάν ή σαν τυροπιτάκια. Προσοχή γιατί φουσκώνουν πάρα πολύ. Τα ψήνω σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. 

PostHeaderIcon ΠΙΤΑ "ΜΕΞΙΚΑΝΑ"

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
10 φέτες κασέρι
10 φέτες γαλοπούλα βραστή
1 φλυτζάνι τσαγιού μανιτάρια
1 φλυτζάνι τσαγιού κόκκινες και πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, αφού πρώτα το έχουμε ξεπαγώσει. Στο μισό του φύλλου απλώνουμε 2 κουταλιές κέτσαπ, τις μισές φέτες κασέρι, τις μισές φέτες γαλοπούλα, λίγα μανιτάρια, λίγες πιπεριές και τη μισή από την τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Κλείνουμε το φύλλο με το υπόλοιπο μισό που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Τέλος αλείφουμε την επιφάνειά τους με λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου μισή ώρα.
Ο τρόπος με τον οποίο διπλώνουμε τα φύλλα, αντί να το τοποθετήσουμε το ένα πάνω στο άλλο, χρησιμεύει για να το κόψουμε κατόπιν φέτες ρολό. Αν όμως θέλουμε μπορούμε να κόψουμε και τετράγωνα κομμάτια.

PostHeaderIcon ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ



Υλικά
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 κουτί σαντιγύ μόρφατ
2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια ή Μασκαρπόνε
3 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, μεσαίο
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, άχνη, μεσαίο
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
1 κουταλιά της σούπας νεσ καφέ
Σκόνη κακάο για τη διακόσμηση

Εκτέλεση
Χτυπάμε το μόρφατ, τη ζάχαρη και τα ασπράδια από τα αυγά.
Χτυπάμε χωριστά το τυρί, τη ζάχαρη άχνη και τους κρόκους από τα αυγά.
Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα να γίνουν ένα. Ρίχνουμε μέσα στο γάλα το νεσ καφέ. Βρέχουμε τα σαβαγιάρ μέσα στο γάλα και στρώνουμε τα μισά σε πυρέξ. Απλώνουμε το μισό μείγμα και από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, βουτηγμένα στο γάλα. Απλώνουμε και το υπόλοιπο μείγμα - κρέμα. Τέλος ρίχνουμε με το σουρωτήρι πάνω στο γλυκό σκόνη κακάο. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!