Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

PostHeaderIcon Γλώσσα Μοσχαρίσια Λαδορίγανη

Τη μοσχαρίσια γλώσσα μαγείρεψε και μας παρουσιάζει η Ρούλα, από τις Σέρρες: 

Υλικά
1 μικρή μοσχαρίσια γλώσσα
1 κρεμμύδι
1 καρότο
Μπαχάρι-πιπέρι-αλάτι-ρίγανη
Λεμόνι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Παίρνουμε μία μικρή μοσχαρίσια γλώσσα, τη βάζουμε για 2-3 ώρες μέσα σε ένα βαθύ σκεύος με νερό και την αφήνουμε να καθαρίσει από το αίμα. Τη ζεματάμε 2 φορές, αλλάζοντας το νερό, για να καθαρίσει καλά. 

Βάζουμε τη γλώσσα, σε ζεστό νερό για να μη σφίξει, μέσα σε χύτρα, προσθέτουμε 1 καρότο ολόκληρο, 1 κρεμμύδι ολόκληρο, μερικούς κόκκους μπαχάρι, πιπέρι και αλάτι. Την βράζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει. 

Καθαρίζουμε την πέτσα της και την κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κουτάλα ελαιόλαδο, το καίμε ελαφρώς και τοποθετούμε μέσα τις φέτες της γλώσσας. Ρίχνουμε ρίγανη, λίγο αλάτι και σβήνουμε με λεμόνι. Όταν οι φέτες ροδίσουν, από το ζουμί στο οποίο έχουμε βράσει τη γλώσσα, προσθέτουμε μία κουτάλα και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά και να μείνει μόνο με  το λάδι. 


Η μοσχαρίσια γλώσσα είναι ένας παραδοσιακός μεζές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι μαγειρέματος  και παραλλαγές αλλά αυτός που παρουσίασα είναι από τους πιο νόστιμους. 

Τη μαγείρεψα σήμερα για τους κουμπάρους μου Κώστα και Λόπη που τους αγαπώ πολύ.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!