Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

PostHeaderIcon Κοκκινιστό με Βελούδινη γλυκιά Σάλτσα

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
4 καρότα σε φέτες
1 φλυτζάνι του τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 πακέτο μακαρόνια κοχυλάκι μικρό με καρότο
1 πρέζα ζάχαρη
1 δαφνόφυλλο
Μπαχάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το μοσχάρι να βράσει μέχρι να μαλακώσει. 

Σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τον μαϊντανό να αχνιστούν για 5 λεπτά. 

Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας το ψιλοκομμένο ντοματάκι,  αλάτι, πιπέρι, μία πρέζα ζάχαρη, ένα δαφνόφυλλο, 6 μπιλάκια μπαχάρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισου.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι από το ζωμό που βράσαμε το κρέας μαζί με τα κομμάτια του κρέατος και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. 

Αφού βράσουν, βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και με τον πολτοποιητή, πολτοποιούμε τη σάλτσα, για να αποκτήσει βελούδινη υφή. Αν δεν έχουμε πολτοποιητή μπορούμε να χτυπήσουμε τη σάλτσα μας για 1 λεπτό στο μπλέντερ. 

Λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και λαδώνουμε με αυτό τα μακαρόνια. 

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και από πάνω τη σάλτσα μας. Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!