Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011
Σνακ με Τορτίγιες
Υλικά (για 8 μερίδες)
1 πακέτο τορτίγιες
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
4 πράσινες- 4 κόκκινες πιπεριές
8 χοιρινά φιλετάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
10 φέτες μπέικον
150 γρ. τυρί φέτα σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μισό ποτήρι του κρασιού λάδι και τα φιλετάκια να τσιγαριστούν. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και ένα-ένα όλα τα λαχανικά κομμένα σε στικ (μπορούμε να τα κόψουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη λαχανικών για ευκολία, δεν πρέπει όμως να λιώσουν). Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μπέικον και όταν όλα τα υλικά τσιγαριστούν καλά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και τις φέτες τυριού. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες ξεχωριστά την καθεμία και βάζουμε από πάνω δύο μεγάλες κουταλιές της σούπας γέμιση. Συμπληρώνουμε με σαλάτα από ντομάτα, αγγούρι και μαρούλι ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011
Χοιρινά Φιλετάκια με Μπύρα
Υλικά
1 κιλό χοιρινά φιλετάκια ψιλοκομμένα
2 μεγάλα κρεμμύδια
Μπαχάρι
Worcestershire sauce Win
Φύλλα δάφνης
1 κουτί μπύρας
Παίρνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με μισό ποτήρι του κρασιού λάδι, να σωταριστούν καλά από όλες τις πλευρές. Κατόπιν προσθέτουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λωρίδες ή κύβους, μπαχάρι, 2 φύλλα δάφνης, 4 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce και ένα κουτάκι μπύρα. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει ή το βάζουμε στη χύτρα για 10 λεπτά. Μόλις βράσει και μαλακώσουν τα φιλετάκια, ξεσκεπάζουμε, αλατίζουμε και αν έχει μείνει αρκετό ζουμί συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μελώσει η σάλτσα και ίσα-ίσα να σκεπάζει τα φιλετάκια.

Πατάτες Πικάντικες
Παίρνουμε ένα κιλό μικρές πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά τρίβοντας με τα χέρια μας ή το σφουγγάρι των πιάτων. Τις κόβουμε στα 4 και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ. Ρίχνουμε αλάτι, ένα κουταλάκι γλυκιά πάπρικα, μισή κουταλιά του γλυκού τριμμένο ξερό κόλιανδρο, 3-4 φυλλαράκια δυόσμο τριμμένο, μισό κουταλάκι μοσχολέμονο τριμμένο, μισό κουταλάκι πιπερόριζα τριμμένη και 4 κουταλιές της σούπας λάδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά και κατόπιν τηγανίζουμε τις πατάτες στη φριτέζα ή τις ψήνουμε στο φούρνο.
Είναι υπέροχο συνοδευτικό για όλα τα είδη κρεάτων και σα σνακ για μπύρα.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011
Κριτσίνια με Ελιά και Λιαστή Ντομάτα
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
50 γρ. μαγιά
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 φλυτζάνια του τσαγιού σουσάμι
4 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες, μαζί με το λάδι τους
4 κουταλιές της σούπας ελιές, όχι ξιδάτες, ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και σιγά - σιγά προσθέτουμε νερό ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μία εύπλαστη, όχι σκληρή ζύμη. Στο τέλος της διαδικασίας προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες με το λάδι τους και τις ελιές και πλάθουμε μέχρι να ενωθούν καλά με τη ζύμη Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Κατόπιν κόβουμε κομμάτια από το ζυμάρι, τα πλάθουμε σε κορδόνια πάχους δαχτύλου. και τα κόβουμε με το μαχαίρι σε κομματάκια μήκους 4-5 εκατοστών. Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και ένα σουρωτήρι. Πλάθουμε πάλι πολύ ελαφριά το κάθε κομμάτι και το ρίχνουμε στο νερό. Μετά από 10-15 κομμάτια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο σουσάμι που έχουμε απλώσει πάνω σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε τα κομμάτια για να κολλήσουν πολύ σουσάμι, τα πιάνουμε ένα-ένα τα τεντώνουμε ελαφρά και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι μισή ώρα ώσπου να πάρουν χρώμα.
Κοτόπουλο με Μπέικον - Πιπεριές και Ντομάτες
1 κιλό κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κύβους
10 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες σφιχτές κομμένες σε κύβους
3 πράσινες πιπεριές
Λίγο κεφαλοτύρι
10 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες σφιχτές κομμένες σε κύβους
3 πράσινες πιπεριές
Λίγο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγάνι 6 κουταλιές της σούπας λάδι και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο να αρχίσει να τσιγαρίζεται. Ανακατεύουμε σταδιακά και μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το μπέικον και μόλις όλα τα υλικά τσιγαριστούν προσθέτουμε την ντομάτα ανακατεύοντας για άλλη μια φορά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. Τέλος πασπαλίζουμε με μία κουταλιά της σούπας κεφαλοτύρι και σβήνουμε τη φωτιά.
Βάζουμε στο τηγάνι 6 κουταλιές της σούπας λάδι και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο να αρχίσει να τσιγαρίζεται. Ανακατεύουμε σταδιακά και μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το μπέικον και μόλις όλα τα υλικά τσιγαριστούν προσθέτουμε την ντομάτα ανακατεύοντας για άλλη μια φορά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. Τέλος πασπαλίζουμε με μία κουταλιά της σούπας κεφαλοτύρι και σβήνουμε τη φωτιά.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011
Ζυμαρικά με Σολομό και Τρούφα
Υλικά
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
300 γρ. σολομό καπνιστό
1 κουτί κρέμα γάλακτος 400 γρ.
1 πακέτο μακαρόνια
2 κομμάτια τρούφα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μία μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο, το κρεμμύδι και το σολομό κομμένο σε λωρίδες να τσιγαριστούν. Μόλις πάρει χρώμα ο σολομός ρίχνουμε μέσα το ένα κομμάτι της τρούφας κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες. Ανακατεύουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πιπέρι. Αφήνουμε για λίγο να πήξει η κρέμα γάλακτος και ενώνουμε με τα φρεσκοστραγγισμένα μακαρόνια. Σερβίρουμε με το τελευταίο κομμάτι της τρούφας το οποίο έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες για γαρνιτούρα.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Lopis - Place
Επικοινωνία
Google Translate
Google search this blog
Κατηγορίες
- Αυγά (6)
- Γλυκά (146)
- Γλυκά του Κουταλιού (2)
- Επιδόρπιο (1)
- Ζυμαρικά (30)
- Ζύμες (44)
- Θαλασσινά (11)
- Κέικ (28)
- Κιμάδες (19)
- Κοτόπουλο (34)
- Κουλουράκια (26)
- Κρέας (45)
- Κρέπες (2)
- Λαδερά (1)
- Λαχανικά (24)
- Νηστίσιμα (50)
- Ορεκτικά (38)
- Όσπρια (2)
- Παραδοσιακά (44)
- Πασχαλινά (13)
- Πίτες (29)
- Ποτά (5)
- Σαλάτες (16)
- Σούπες (10)
- Σουφλέ (11)
- Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά (22)
- Ψάρι (11)
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
▼
2015
(16)
- ► 11/15 - 11/22 (1)
- ► 11/08 - 11/15 (3)
- ► 11/01 - 11/08 (4)
- ► 09/06 - 09/13 (1)
- ► 05/24 - 05/31 (2)
- ► 04/05 - 04/12 (3)
- ► 03/29 - 04/05 (1)
-
►
2014
(21)
- ► 12/28 - 01/04 (1)
- ► 12/21 - 12/28 (3)
- ► 12/14 - 12/21 (2)
- ► 11/09 - 11/16 (1)
- ► 06/22 - 06/29 (1)
- ► 05/04 - 05/11 (1)
- ► 04/20 - 04/27 (1)
- ► 04/13 - 04/20 (4)
- ► 03/23 - 03/30 (2)
- ► 01/26 - 02/02 (2)
- ► 01/12 - 01/19 (1)
- ► 01/05 - 01/12 (2)
-
►
2013
(32)
- ► 12/22 - 12/29 (1)
- ► 10/13 - 10/20 (1)
- ► 09/01 - 09/08 (1)
- ► 08/18 - 08/25 (2)
- ► 08/11 - 08/18 (1)
- ► 06/23 - 06/30 (1)
- ► 06/09 - 06/16 (2)
- ► 05/12 - 05/19 (1)
- ► 05/05 - 05/12 (1)
- ► 04/28 - 05/05 (1)
- ► 04/14 - 04/21 (2)
- ► 04/07 - 04/14 (2)
- ► 03/24 - 03/31 (6)
- ► 03/17 - 03/24 (3)
- ► 02/03 - 02/10 (1)
- ► 01/20 - 01/27 (6)
-
►
2012
(83)
- ► 12/30 - 01/06 (6)
- ► 12/23 - 12/30 (1)
- ► 12/16 - 12/23 (1)
- ► 12/09 - 12/16 (4)
- ► 12/02 - 12/09 (5)
- ► 11/25 - 12/02 (2)
- ► 11/04 - 11/11 (1)
- ► 10/28 - 11/04 (5)
- ► 09/30 - 10/07 (3)
- ► 07/01 - 07/08 (1)
- ► 06/17 - 06/24 (3)
- ► 06/10 - 06/17 (3)
- ► 06/03 - 06/10 (5)
- ► 05/27 - 06/03 (1)
- ► 05/20 - 05/27 (4)
- ► 05/13 - 05/20 (4)
- ► 04/29 - 05/06 (1)
- ► 04/15 - 04/22 (1)
- ► 04/08 - 04/15 (3)
- ► 03/25 - 04/01 (2)
- ► 03/18 - 03/25 (1)
- ► 03/11 - 03/18 (2)
- ► 03/04 - 03/11 (1)
- ► 02/26 - 03/04 (2)
- ► 02/19 - 02/26 (1)
- ► 02/12 - 02/19 (2)
- ► 02/05 - 02/12 (2)
- ► 01/29 - 02/05 (2)
- ► 01/22 - 01/29 (9)
- ► 01/15 - 01/22 (4)
- ► 01/01 - 01/08 (1)
-
►
2011
(84)
- ► 12/18 - 12/25 (5)
- ► 12/11 - 12/18 (1)
- ► 12/04 - 12/11 (1)
- ► 11/27 - 12/04 (2)
- ► 11/20 - 11/27 (5)
- ► 11/13 - 11/20 (1)
- ► 11/06 - 11/13 (1)
- ► 10/23 - 10/30 (3)
- ► 10/16 - 10/23 (6)
- ► 10/02 - 10/09 (1)
- ► 09/25 - 10/02 (2)
- ► 09/18 - 09/25 (3)
- ► 09/11 - 09/18 (2)
- ► 08/21 - 08/28 (1)
- ► 08/14 - 08/21 (3)
- ► 08/07 - 08/14 (1)
- ► 07/24 - 07/31 (4)
- ► 07/03 - 07/10 (1)
- ► 06/26 - 07/03 (1)
- ► 06/19 - 06/26 (1)
- ► 06/05 - 06/12 (4)
- ► 05/29 - 06/05 (2)
- ► 05/08 - 05/15 (1)
- ► 05/01 - 05/08 (4)
- ► 04/17 - 04/24 (4)
- ► 04/10 - 04/17 (5)
- ► 04/03 - 04/10 (2)
- ► 03/27 - 04/03 (4)
- ► 03/13 - 03/20 (4)
- ► 02/13 - 02/20 (3)
- ► 02/06 - 02/13 (2)
- ► 01/16 - 01/23 (1)
- ► 01/09 - 01/16 (3)
-
►
2010
(79)
- ► 12/19 - 12/26 (1)
- ► 12/05 - 12/12 (2)
- ► 11/28 - 12/05 (5)
- ► 11/21 - 11/28 (5)
- ► 11/14 - 11/21 (1)
- ► 10/24 - 10/31 (2)
- ► 10/17 - 10/24 (2)
- ► 10/10 - 10/17 (3)
- ► 10/03 - 10/10 (2)
- ► 09/19 - 09/26 (2)
- ► 09/12 - 09/19 (2)
- ► 09/05 - 09/12 (1)
- ► 06/27 - 07/04 (2)
- ► 06/13 - 06/20 (1)
- ► 06/06 - 06/13 (8)
- ► 05/23 - 05/30 (4)
- ► 05/02 - 05/09 (2)
- ► 04/25 - 05/02 (1)
- ► 04/18 - 04/25 (3)
- ► 04/04 - 04/11 (2)
- ► 03/28 - 04/04 (2)
- ► 03/14 - 03/21 (1)
- ► 03/07 - 03/14 (6)
- ► 02/21 - 02/28 (2)
- ► 02/14 - 02/21 (2)
- ► 02/07 - 02/14 (7)
- ► 01/31 - 02/07 (2)
- ► 01/24 - 01/31 (2)
- ► 01/10 - 01/17 (4)
-
►
2009
(50)
- ► 12/27 - 01/03 (1)
- ► 12/20 - 12/27 (3)
- ► 12/13 - 12/20 (1)
- ► 10/25 - 11/01 (3)
- ► 10/18 - 10/25 (4)
- ► 05/24 - 05/31 (2)
- ► 05/03 - 05/10 (2)
- ► 04/19 - 04/26 (5)
- ► 04/12 - 04/19 (1)
- ► 04/05 - 04/12 (5)
- ► 03/22 - 03/29 (1)
- ► 03/15 - 03/22 (2)
- ► 03/08 - 03/15 (2)
- ► 03/01 - 03/08 (4)
- ► 02/22 - 03/01 (1)
- ► 02/15 - 02/22 (1)
- ► 02/08 - 02/15 (3)
- ► 02/01 - 02/08 (1)
- ► 01/18 - 01/25 (4)
- ► 01/11 - 01/18 (2)
- ► 01/04 - 01/11 (2)
-
►
2008
(81)
- ► 12/28 - 01/04 (9)
- ► 12/21 - 12/28 (6)
- ► 12/14 - 12/21 (4)
- ► 12/07 - 12/14 (3)
- ► 11/30 - 12/07 (4)
- ► 11/23 - 11/30 (4)
- ► 11/16 - 11/23 (4)
- ► 11/09 - 11/16 (1)
- ► 11/02 - 11/09 (4)
- ► 10/26 - 11/02 (3)
- ► 10/19 - 10/26 (3)
- ► 09/28 - 10/05 (3)
- ► 09/21 - 09/28 (4)
- ► 09/14 - 09/21 (1)
- ► 08/31 - 09/07 (5)
- ► 06/15 - 06/22 (3)
- ► 06/08 - 06/15 (2)
- ► 06/01 - 06/08 (8)
- ► 05/25 - 06/01 (4)
- ► 05/18 - 05/25 (3)
- ► 05/11 - 05/18 (2)
- ► 05/04 - 05/11 (1)