Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

PostHeaderIcon Λαχανικά με Δροσερή Μπεσαμέλ

Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
6 μεγάλες πιπεριές κομμένες κάθετα στη μέση
4 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους κομμένα σε λωρίδες
5 πατάτες μετρίου μεγέθους κομμένες σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 πιάτο ντομάτα τριμμένη ή 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμέμο
150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια
Μισή δόση κρέμας μπεσαμέλ (3 κουταλιές βούτυρο, 3 κουταλιές αλεύρι, 700 περίπου γρ. γάλα)
2 αυγά
1 γιαούρτι 
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις πατάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, αφού πρώτα τα αλευρώσουμε- μπορούμε αν θέλουμε αντί για το τηγάνισμα να τα ψήσουμε στο φούρνο, αφού τα αλείψουμε πρώτα με λάδι.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι,  τη ντομάτα, μία πρέζα ζάχαρη, αλάτι-πιπέρι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να τσιγαριστούν. Τέλος προσθέτουμε και το δυόσμο.

Σε ένα ταψί στρώνουμε με τη σειρά, τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, απλώνουμε τη σάλτσα, το τυρί και τα κολοκυθάκια.

Σε μία κατσαρόλα παρασκευάζουμε τη μπεσαμέλ- λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, το αφήνουμε 1 λεπτό να τσιγαριστεί, ρίχνουμε το γάλα κρύο, αλάτι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα, μέχρι να γίνουν κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
Χτυπάμε τα 2 αυγά μαζί με το γιαούρτι με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν κρέμα και ανακατεύοντας τα προσθέτουμε στη μπεσαμέλ.

Ρίχνουμε το μείγμα της μπεσαμέλ πάνω στα λαχανικά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!