Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

PostHeaderIcon Ντομάτες Γεμιστές με Σπανάκι και Κουκουνάρι

Υλικά 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Μισό κιλό σπανάκι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
1 χούφτα κουκουνάρι
8 ντομάτες καθαρισμένες από το εσωτερικό τους
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κουκουνάρι και το σοτάρουμε ελαφρά για λίγα λεπτά, να πάρει χρώμα. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια το σπανάκι. Το αφήνουμε να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του. Ρίχνουμε το ρύζι, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και δύο φλιτζανάκια του καφέ νερό.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. 

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρά, με σκεπασμένο το τηγάνι, για να φουσκώσει το ρύζι μας. 

Γεμίζουμε τις άδειες ντομάτες με το μείγμα, τις τοποθετούμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και 1/4 του ποτηριού ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εξωτερικά οι ντομάτες. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με μερικές πατάτες.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!