Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

PostHeaderIcon Κρέας σε Πακέτο Σφολιάτας


Υλικά
300γρ κρέας μοσχάρι κομμένο σε μικρές μερίδες
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο με μέλι
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

8 φέτες κασέρι 
8 λεπτές φέτες τυρί φέτα
2 φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση
Σε μία χύτρα ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα ανακατεύουμε για να τσιγαριστούν. 

Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, τη ντομάτα, 2 ποτήρια νερό , το βαλσάμικο ξύδι με μέλι, κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να βράσει καλά το κρέας, ώσπου να μαλακώσει. 

Αφού μαλακώσει το κρέας, ανοίγουμε τη χύτρα και ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη, αλάτι-πιπέρι και λίγη ρίγανη. Βράζουμε το κρέας για άλλα 5 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αν χρειαστεί βράζουμε παραπάνω το κρέας, για να σωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας, κόβουμε το κάθε φύλλο σε τέσσερα τετράγωνα κομμάτια χαράζοντάς τα σε σχήμα σταυρού. 

Τοποθετούμε στο καθένα με τη σειρά από μία φέτα κασέρι, μία φέτα τυρί και ένα κομμάτι κρέας, μαζί με μία μεγάλη κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα με τα καρότα. 


Κλείνουμε τα φύλλα είτε ενώνοντας τις 4  άκρες ή διπλώνοντάς τα σε φάκελο.

Λαδώνουμε την επιφάνεια της σφολιάτας, βάζουμε τα πακέτα μας σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα.


Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!