Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

PostHeaderIcon Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι

Υλικά
5 κυδώνια, περίπου 1 Κgr
1 Kgr ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Το χυμό από μισό λεμόνι
Μία βανίλια 

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να βράσει και να "δέσει". 

Τρίβουμε τα κυδώνια σε πολύ χοντρό τρίφτη, ή τα κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρούς ράβδους και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Μαζί προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι και μία βανίλια ή ένα κλαδάκι αμπαρόριζα ή ένα κομματάκι φλούδα λεμονιού.

Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά από τα κυδώνια και να "δέσει" το γλυκό. 

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, όλο το βράδυ. Εάν το πρωί έχει βγάλει παραπανίσια υγρά το ξαναβάζουμε να βράσει για λίγο ακόμα μέχρι να σωθούν και αυτά. 

Το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και το διατηρούμε στο ψυγείο ή σε κρύο μέρος.

Ελαφρύ Κυδωνόπαστο
Με τα υπολείμματα από τα κυδώνια που καθαρίσαμε και κόψαμε για να κάνουμε το γλυκό (κομματάκια, φλούδες, κουκούτσια), τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι το νερό να αποκτήσει ρουμπινί χρώμα. 

Στη συνέχεια περνάμε το ζωμό από μία σίτα και μετρώντας την ποσότητα του ζωμού, υπολογίζουμε για κάθε 1 ποτήρι από αυτόν, 1 ποτήρι ζάχαρη. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με μία βανίλια και αφήνουμε να βράσουν και να "δέσουν".

Τοποθετούμε το σιρόπι σε ένα ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Αφού κρυώσει και σφίξει, το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και τα σερβίρουμε γαρνίροντας με ένα ολόκληρο καρύδι.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!