Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

PostHeaderIcon Κις Λορέν με Φύλλα Κρούστας

Υλικά
8 φύλλα κρούστας
1 πακέτο μανιτάρια
250 γρ. μπέικον
3 λουκάνικα Φρανκφούρτης
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

Για τη Μπεσαμέλ
Μισό λίτρο γάλα
3 1/2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1 αυγό
Πιπέρι-αλάτι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο λάδι, το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέικον και τα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια.

Μπεσαμέλ
Βράζουμε το γάλα με τη μαργαρίνη αφού πρώτα έχουμε κρατήσει μισό ποτήρι γάλα κρύο, στο οποίο διαλύουμε το αλεύρι. 
Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το κρύο γάλα με το αλεύρι και αφού η μπεσαμέλ αρχίσει να πήζει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε και αμέσως ρίχνουμε τα τυριά μας.

Τέλος ρίχνουμε τα λαχανικά με το μπέικον και τα λουκάνικα στη μπεσαμέλ.


Παίρνουμε μία φόρμα του κέικ στην οποία τοποθετούμε τα 4 φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο, αφού πρώτα τα λαδώσουμε, χωρίς να κάνουμε τρύπα στη μέση.
Τα κομμάτια των φύλλων που περισσεύουν τα αφήνουμε έξω από τη φόρμα.

Ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα το μείγμα με τη μπεσαμέλ, τα σκεπάζουμε με τα φύλλα που περισσεύουν και από πάνω στρώνουμε σουρωμένα, αφού πρώτα τα λαδώσουμε, τα υπόλοιπα 4 φύλλα κρούστας.

Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Βγάζουμε από τη φόρμα αφού πρώτα κρυώσει.

*Μαγειρεύει και παρουσιάζει η Ρούλα 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!