Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

PostHeaderIcon Μαρμελάδα Βερίκοκο


Υλικά
3 κιλά βερίκοκα
2 κιλά άχαρη
1 βανίλια
Το χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα από το κουκούτσι κόβοντάς τα στη μέση και τα τοποθετούμε σε μία βαθιά κατσαρόλα. 

Τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. 

Στη συνέχεια τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι με τη βανίλια.

Τα βράζουμε στην αρχή σε έντονη και μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι  να  αρχίσει το μείγμα  να πήζει και να αλλάζει χρώμα.

Παίρνουμε τη μισή ποσότητα και τη ρίχνουμε στο μπλέντερ. Την πολτοποιούμε και την ξαναρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Βράζουμε για άλλα 5-10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει καλά. 

*Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε το μείγμα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

*Για να δούμε αν η μαρμελάδα μας έχει δέσει και είναι έτοιμη να τη βγάλουμε πρέπει όταν την ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα και την βγάζουμε στο πιάτο, η μαρμελάδα να στέκεται πάνω στην κουτάλα. Από εκείνο το σημείο και μετά, όσο περισσότερο τη βράζουμε θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να γίνεται πιο σκούρα.

Τοποθετούμε τα βάζα στα οποία θα βάλουμε την μαρμελάδα στο πλυντήριο πιάτων και τα πλένουμε για να τα αποστειρώσουμε. Όταν κρυώσουν, τοποθετούμε μέσα σε αυτά την κρύα μαρμελάδα και τα διατηρούμε στο ψυγείο. 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!