Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Μπιφτέκια με Πικάντικη Σάλτσα

Υλικά
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 κρεμμύδι τριμμένο
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο
Μισό κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων για ψητά με αλάτι, πάπρικα, κόλιανδρο, σινάπι, ζάχαρη, σουσάμι, σκόρδο, κρεμμύδι
Μισό κουταλάκι του γλυκού μείγμα κάρυ "Madras Mild" με κόλιανδρο, τσιμένη, κιτρινόριζα, αλάτι, μουστάρδα σκόνη, τσίλι, σέλινο, γαρύφαλλο, καλαμποκάλευρο, σκόρδο, δάφνη, μαραθόσπορο, ηλιέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση
Πλάθουμε τον κιμά με όλα τα υλικά και φτιάχνουμε μεγάλα μπιφτέκια. Τα τοποθετούμε σε τηγάνι, με ένα ποτήρι νερό και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά σκεπασμένα με το καπάκι, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές. Μόλις αρχίσει ο βρασμός του νερού ρίχνουμε μέσα και ένα κύβο Knor για να λιώσει. Λίγο πριν σωθεί το νερό προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce. Σβήνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν σωθούν τα υγρά για να έχουμε ζουμερά και με ωραία πηχτή σάλτσα μπιφτέκια.

Τα μείγματα καρυκευμάτων μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα με βότανα και μπαχαρικά.  
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!