Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Τυρόπιτα στο Τηγάνι


Αυτή την πίτα τη φτιάχνουμε με έτοιμα ψημένα φύλλα που ανοίγουμε με ζύμη κανονικής πίτας και τα ψήνουμε πρώτα ελαφρά πάνω σε μαντεμένιες επιφάνειες και κατόπιν τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος τυλιγμένα με πετσέτα.  Τέτοια φύλλα βρίσκουμε στο εμπόριο σε συσκευασίες παντού στη Βόρεια Ελλάδα.

Υλικά
3 φύλλα έτοιμα ψημένα
300 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
4 αυγά χτυπημένα
Λίγο λάδι

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα φύλλο το σπάμε σε μεγάλα κομμάτια, το βρέχουμε στιγμιαία και τοτοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι στον πάτο, καλύπτοντάς τον, αφού πρώτα έχουμε ρίξει 4 κουταλιές της σούπας λάδι και το έχουμε βάλει να κάψει πάνω στο μάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε σκορπώντας πάνω στο φύλλο το μισό της ποσότητας του τυριού. Ρίχνουμε στην επιφάνεια το 1/4 της ποσότητας από το χτυπημένο αυγό και κατόπιν συνεχίζουμε τη δεύτερη στρώση με το δεύτερο φύλλο, το υπόλοιπο τυρί και 1/4 πάλι από το αυγό. Καλύπτουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο με τον ίδιο τρόπο, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία και ρίχνουμε άλλο 1/4 από το αυγό. Κατόπιν καλύπτουμε το τηγάνι με το καπάκι του, το μεταφέρουμε προσεκτικά στο νεροχύτη και αναποδογυρίζουμε την πίτα. Τρυπάμε πάλι το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το αυγό. Μετά από λίγα λεπτά ξαναγυρνάμε άλλη μία φορά την πίτα και είναι έτοιμη.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!