Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

PostHeaderIcon Κουλουράκια με Βανίλια και Κακάο


Υλικά
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
900 γρ. ζάχαρη
275 γρ. γάλα 
750 γρ. φρέσκο βούτυρο ή βιτάμ
40 γρ. μπέικιν πάουντερ
4ο γρ. αμμωνία
8 αυγά ολόκληρα
8 κρόκους αυγών (επιπλέον)
5 κουταλιές της σούπας κακάο
Ηλιέλαιο 
6 επιπλέον κρόκους αυγών για να αλείψουμε τα κουλουράκια 

Εκτέλεση
Αφού διαλύσουμε την αμμωνία μέσα στο γάλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι σε μία λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για να γίνει μία μαλακή ζύμη. 

Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και στη μισή προσθέτουμε τη σκόνη κακάο.
Εάν η καφέ ζύμη μας γίνει πιο σκληρή επί ρίξαμε το κακάο, προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και ζυμώνουμε για να γίνει μαλακή σαν την άσπρη ζύμη.

Πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια και από τα δύο χρώματα και τα κάνουμε πλεξουδάκια. 

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαδωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 5 λεπτά. Κατόπιν βγάζουμε τη λαμαρίνα τα αλείφουμε πάλι με κρόκο, αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα.

* Η συνταγή για τα κουλουράκια είναι από τον φούρνο του ξαδέλφου μου του Στέλιου
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!